Чи подешевшає тепло у Вінниці? У міському комунальному підприємстві заяв не робили

Новини Вінниці / Чи подешевшає тепло у Вінниці? У міському комунальному підприємстві заяв не робили

У 20 українських міст місцева влада ухвалила рішення про коригування тарифів на тепло, тобто зменшення. У КП «Вінницяміськтеплоенерго» з цього питання «взяли паузу». Що цікаво, на нещодавній сесії Вінницькій міськради нардепи від «Слуги народу», які були присутні в сесійній залі жодним словом не обмовилися щодо «ідеї» голови держави й уряду.

У 20-ти українських містах місцева влада ухвалила рішення про коригування тарифів на тепло, тобто їхнє зменшення. У КП «Вінницяміськтеплоенерго» з цього питання «взяли паузу». Що цікаво, на нещодавній сесії Вінницькій міськради нардепи від «Слуги народу», які були присутні в сесійній залі, жодним словом не обмовилися щодо «ідеї» голови держави й уряду.

Про кількість міст, в яких шукають і знайшли шляхи для зменшення тарифів на тепло, у Facebook написав прем’єр-міністр Олексій Гончарук.

«До урядової ініціативи по зниженню тарифів на тепло вже долучились 20 українських міст — Луцьк, Дніпро, Маріуполь, Житомир, Кривий Ріг, Біла Церква, Буча, Обухів, Кропивницький, Сєвєродонецьк, Полтава, Рівне, Суми, Тернопіль, Харків, Херсон, Черкаси, Чернівці, Чернігів, Київ.

Це означає, що місцева влада вже ухвалила рішення про коригування тарифів на тепло. Тобто жителі цих міст отримають зменшену комунальну платіжку за тепло!», - вказав голова уряду.

Також прем’єр закликав інші міста приєднуватись до ініціативи та оперативно зробити все, щоб сума в платіжках була меншою вже з січня 2020 року.

Нагадаємо, що 26 грудня Кабмін оприлюднив постанову, що дозволяє теплопостачальникам перераховувати платіжки у випадку зниження ціни на газ порівняно з уже закладеною у тарифі. За словами О. Гончарука, рішення уряду дозволяє зменшити суму в платіжці за тепло до 30%.

Мер Дніпра Б. Філатов вже написав у Facebook, звертаючись до земляків, що за грудень «вартість тепла у ваших платіжках буде на 30% меншою. Залежно від розміру квартири, економія становитиме від 350 до 1 тис грн».

У КП «Вінницяміськтеплоенерго» та профільному департаменті з цього питання жодних заяв не було. Чекатимемо на офіційний пресреліз після свят.

Олег Верлан

30 грудня, 2019