Чи отримає в цьому році Вінничина апарати штучної вентиляції легенів від МОЗ?

Новини Вінниці / Чи отримає в цьому році Вінничина апарати штучної вентиляції легенів від МОЗ?

Вінничанам ще доведеться чекати на апарати ШВЛ, які мають бути закуплені Міністерство охорони здоров’я. МОЗ так і не купив жодного апарату штучної вентиляції легенів.На сьогодні міністерство лише готує документи для проведення тендеру.

Вінничанам ще доведеться чекати на апарати ШВЛ, які мають бути закуплені Міністерство охорони здоров’я. МОЗ так і не купив жодного апарату штучної вентиляції легенів. Хоча обіцяв... На сьогодні міністерство лише готує документи для проведення тендеру.

Про це повідомляють відкриті джерела.

«Постановою Кабінету Міністрів України від 29.04 2020 № 354 «Про виділення коштів для закупівлі апаратів штучної вентиляції легень» МОЗ було виділено 100 000 гривень із фонду з боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, та її наслідками для закупівлі апаратів штучної вентиляції легень.

Наказом МОЗ від 27.05.2020 № 1258 затверджено паспорт бюджетної програми на 2020 рік за КПКВК 2301240 «Придбання апаратів штучної вентиляції легень за рахунок коштів, виділених з фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою  COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, та її наслідками».

Станом на сьогодні триває підготовка документів МОЗ України, пов’язаних з проведенням закупівлі медичних виробів за вищезазначеною бюджетною програмою за кошти Державного бюджету на 2020 рік у порядку, визначеному чинним законодавством.

 

Марина Карабай

6 серпня, 2020