Чи очікуються магнітні бурі у новорічні дні?

Новини Вінниці / Чи очікуються магнітні бурі у новорічні дні?

Астрофізики оприлюднили прогноз космічної погоди на кінець грудня й першу половину січня нового року.

Астрофізики оприлюднили прогноз космічної погоди на кінець грудня й першу половину січня нового року. Звичайно, зважати на цю інформацію чи ні – справа особиста, тим не менш метеочутливим не завадить знати, чи очікуються потужні магнітні бурі. Це дозволить певною мірою уникнути їх негативного впливу на здоров'я. 

Звісно, на самопочуття декого з нас цими днями впливатиме не лише космічна погода, а й насамперед традиційні святкові застілля, які не обходяться без шампанського й інших напоїв.

Як вважають фахівці Центру прогнозування космічної погоди, що в США, в останні кілька днів грудня очікується збурення магнітосфери – напередодні нового року геомагнітні індекси більші, ніж у попередні дні. 

А протягом двох перших днів січня геомагнітна сфера заспокоїться. Утім, з 3 січня й до Різдва Христового ймовірні магнітні бурі (на діаграмі нижче) . Не надто сильні, однак дехто з нас може відчути їх негативні наслідки.

Висновок з цього простий: сидячи за святковим столом, слід пам'ятати, що наступного дня голова може розболітися не лише внаслідок понад міру випитого алкоголю, а ще й від магнітних бур. Тож слід зважати на це, а також гарно висипатися й знайти час для прогулянки на свіжому повітрі, тим більше, що у місті цими днями проводиться чимало цікавих новорічно-розважальних заходів...


 

Юрій Ярмощук

24 грудня, 2018