Чи очікують Вінниччину магнітні бурі? У мережі "анонсують" квітневі удари

Новини Вінниці / Чи очікують Вінниччину магнітні бурі? У мережі "анонсують" квітневі  удари

Згідно даних Лабораторії рентгенівської астрономії Сонця ФІАН у передвеликодній тиждень Вінниччину й усю Землю, сколихнуть магнітні бурі. Їх пік очікується на 15 квітня.

Згідно з даними Лабораторії рентгенівської астрономії Сонця ФІАН у передвеликодній тиждень Вінниччину й усю Землю, сколихнуть магнітні бурі. Їх пік очікується на 15 квітня.

Як повідомляє "112 Україна", йдеться лише про жовтий рівень небезпеки – геомагнітне коливання. Тобто, незважаючи на попередження про небезпеку явища, астрономи запевняють, що насправді геомагнітний шторм не буде дотягувати до рівня магнітної бурі G1.

Водночас фахівці запевняють, що найсильніше геомагнітні коливання відбиваються на здоров'ї метеочутливих людей, гіпертоніків, тих, у кого є проблеми із серцем і судинами, а також на емоційно нестабільних людях.

"Хоча навіть абсолютно здорові люди в дні метеоударів можуть відчувати пригніченість, апатію, напади головного болю, страждати від безсоння", – зазначають вчені.

Отже, у небезпечні дні вчені радять уникати стресів і надмірних фізичних навантажень. А свій час краще присвятити відпочинку або хоча б не намагатися "перевиконати план". Тим паче, на час магнітної бурі Вінниччині буде тривати карантин, за якого усі й так повинні сидіти вдома.

Також підкреслюється, що в період геомагнітних коливань варто відмовитися від алкоголю, менше пити кави. Успішно пережити магнітні бурі допоможуть і здорове харчування, повноцінний сон, дотримання питного режиму.

Ірина Заіковата

31 березня, 2020