Чи є підстави включати опалення у Вінниці? У гідрометеоцентрі пояснили ситуацію

Новини Вінниці / Чи є підстави включати опалення у Вінниці? У гідрометеоцентрі пояснили ситуацію

Різке зниження температури не тільки змусило вінничан одягати майже зимні куртки, а вдома згадати про светри, ковдри та шкарпетки, а й замислитись про те, коли у батареї з’явиться тепло? А чи є зараз підстави включати опалення?

«Опалювальний сезон у Вінниці розпочнеться відповідно до прийнятого Рішення Виконавчого комітету Вінницької міської ради про початок опалювального періоду. Зазвичай це відбувається при умові, коли протягом трьох діб середня добова температура зовнішнього повітря становить 8°С та нижче», - зауважили у КП «Вінницяміськтеплоенерго».

Відповідно до темпеературних показників підприємство розпочинає подачу теплоносія на житлові будинки.

«Подача тепла на заклади соціальної сфери (школи, садочки, лікарні, інші заклади соціального та культурного призначення), відбувається згідно поданих на підприємство письмових заявок керівників вищезазначених закладів», - додають у «Вінницяміськтеплоенерго».

Як пояснив NaПарижі керівник Вінницького обласного центру з гідрометеорології Юрій Власов, 8 жовтня середньодобова температура складала 9,6 градусів, 9-го – 5,3, 10 жовтня – 5,2 градуси.

«Протягом нинішньої доби температура повітря буде такою ж, як минулої. Однозначно менше 8 градусів. Тож фактично завтра будуть підстави для початку опалювального сезону. Однак, чи варто, адже наприкінці тижня очікується потепління, і середньодобова температура буде вище за +10», - зазначив Юрій Миколайович.

Таким чином, хоча будуть підстави, можливо, для економії палива та коштів краще потерпіти холод.