Чи допоможе погруддя Ілліча селянам з Вінниччини привернути увагу до соціальних проблем?

Новини Вінниці /  Чи допоможе погруддя Ілліча селянам з Вінниччини привернути увагу до соціальних проблем?

На Вінниччині залишився пам’ятник Леніну. В селі більшість мешканців люди похилого віку, тож сільський голова з ними в конфлікт вступати не хоче, і з раритетом «прощатися» не поспішає.

В селі на Вінниччині більшість мешканців якого люди похилого віку залишився пам’ятник Леніну. Сільський голова з людьми в конфлікт вступати не хоче,  і не поспішає  «прощатися» з раритетом. Громадські активісти руху "Декомунізація.Україна" готують заяву до поліції.

Про це йдеться на сторінці спільноти у Facebook.

«У маленькому селі на Вінниччині відмовляються демонтувати погруддя Леніну. Готуємо заяву до поліції», - повідомляють активісти.

Зазначимо, що село Весняне, яке раніше називалось Довжок, має населення у 215 осіб. Село вимираюче. На фото видно, що вся сільська інфрастуктура знаходиться у жахливому стані.

Можливо, інформація щодо невиконаного закону про декомунізацію сприятиме популяризації села і приверне увагу не лише до важливості демонтажу бюсту, але й ремонту клубу, впорядкування зупинки та інших важливих трансформацій.

NaПарижі писав, що селяни стали на захист пам‘ятника в селі.

Новини Вінниці /  Чи допоможе погруддя Ілліча селянам з Вінниччини привернути увагу до соціальних проблем?Новини Вінниці /  Чи допоможе погруддя Ілліча селянам з Вінниччини привернути увагу до соціальних проблем?Новини Вінниці /  Чи допоможе погруддя Ілліча селянам з Вінниччини привернути увагу до соціальних проблем?Новини Вінниці /  Чи допоможе погруддя Ілліча селянам з Вінниччини привернути увагу до соціальних проблем?Новини Вінниці /  Чи допоможе погруддя Ілліча селянам з Вінниччини привернути увагу до соціальних проблем?
Марина Карабай

25 серпня, 2020