Чи будуть у Вінниці рейди нічними клубами у пошуках тих, хто "косить" від армії?

Новини Вінниці / Чи будуть у Вінниці рейди нічними клубами у пошуках тих, хто "косить" від армії?

Вінниця не буде третім містом в Україні, де проводитимуться нічні облави на призовників. У рейди по нічним клубам міста за юнаками, які ухиляються від призову на строкову службу, військові комісари відмовляються іти. Про це NaПарижі повідомив начальник відділу комплектування та призову - заступник військового комісара Вінницької області Михайло Дзигаленко.

Вінниця не буде третім містом в Україні, де проводитимуться нічні облави на призовників. У рейди по нічним клубам міста за юнаками, які ухиляються від призову на строкову службу, військові комісари відмовляються йти. Про це NaПарижі повідомив начальник відділу комплектування та призову, заступник військового комісара Вінницької області Михайло Дзигаленко.

"У нас достатньо ресурсів, щоб ми виконали план по призовній кампанії, без нічних рейдів по нічним клубам. Осінній призов завершується 30 листопада. З Вінниччини до армії протягом жовтня-листопада ми маємо призвати 535 осіб. На сьогодні відправили до навчальних центрів уже 401 вінничанина, на цьому тижні служити підуть ще 134", - наголосив Михайло Дзигаленко.

Тобто, план виконають без "напруги". Однак, під час цьогорічної осінньої кампанії було чимало тих, хто вирішив "відкосити" від армії. Так, не явилися у військкомати за повістками майже 8 тисяч вінничан. Про них не забули, але й шукати, застосовуючи різні методи, не думають. 

Нагадаємо, 28 жовтня у Києві поліція влаштувала рейд в одному із столичних нічних клубів, під час якого було виявлено три десятка молодиків, які ухилялися від призову на строкову службу. Їх відпустили, після того як видали повістки. Тижнем потому, 4 листопада, військові та поліція влаштували нічну "облаву" на "ухилянтів" вже в Львові.

Катерина Горбатюк