Чверть новобранців, які склали присягу в одній із частин Вінниччини, є жінками

Новини Вінниці / Чверть новобранців, які склали присягу в одній із частин Вінниччини, є жінками

Новобранці військової частини 3028, яка дислокується на Вінниччині, склали присягну на вірність Україні. Церемонія відбулася на центральній площі Калинівки, що у Вінницькій області.

Новобранці військової частини 3028, яка дислокується на Вінниччині, склали присягну на вірність Україні. Церемонія відбулася на центральній площі Калинівки, що у Вінницькій області.

«Ритуал складання присяги був особливим, адже відбувався не як зазвичай на плацу військової частини, а на центральній площі Калинівки. На вірність українському народові присягали тридцять шість солдатів строкової служби і двадцять чотири контрактники, серед яких п’ятнадцять жінок і дівчат», - повідомляє Калинівка,Сity.

В урочистостях взяли участь командир військової частини 3028 Богдан Вакулко, міський голова, посадовці, депутати, ветерани.  

Звичайно, приїхали на присягу і рідні нацгвардійців, щоб привітати із такою важливою подією.

Матір одного з вояків написала навіть вірш, в якому є такі строки: «Молитва мами то найкращий оберіг від зла, нещастя, болю і тривоги».

Зазначимо, що чверть особового складу складають дівчата та жінки. Це чи не найвищий показник на Вінниччині.

Наприклад, у Вінниці кількість дівчат, які обрали військову службу складає близько 15%. Про це писав NaПарижі.

Одна з нацгвардійок, Ганна Баркова, розповідає, чому зробила такий вибір.

«Захотілося чогось нового, захотіла загартувати свій характер. Я підсвідомо, здається, була давно готовою до служби, адже моя мама більше 25 років була військовою. Я все життя бачила військову форму і от тепер одягнула її сама. За місяць, впродовж якого проходила курс молодого бійця, жодного разу не пожалкувала. З одного боку було і важко, і страшно, але було дуже багато емоцій, багато чого нового», - розповідає Ганна.

Після складання присяги новобранці показали рідним прийоми рукопашного бою, яким їх навчили за час перебування у війську.

Зазначимо, що 30 листопада в Україні більше півтори тисячі військових склали присягу на вірність Україні. Урочисті церемонії відбулися в 21-му населеному пункті в різних регіонах України, зокрема, і у Вінниці.

Новини Вінниці / Чверть новобранців, які склали присягу в одній із частин Вінниччини, є жінкамиНовини Вінниці / Чверть новобранців, які склали присягу в одній із частин Вінниччини, є жінкамиНовини Вінниці / Чверть новобранців, які склали присягу в одній із частин Вінниччини, є жінками