"Чорних лісорубів" Вінниччини затримано. Не допоміг і хабар у 5000 доларів (ФОТО)

Новини Вінниці / "Чорних лісорубів" Вінниччини затримано. Не допоміг і хабар у 5000 доларів (ФОТО)

Вінницькі поліцейські завершили розслідування справи про "чорних лісорубів" - чотирьох зловмисників, які зрізали понад дві сотні дубів у полезахисній лісосмузі на території Немирівського району. Сума завданих збитків зловмисниками державі - понад 3 мільйони гривень. 

Вінницькі поліцейські завершили розслідування справи про "чорних лісорубів" - чотирьох зловмисників, які зрізали понад дві сотні дубів у полезахисній лісосмузі на території Немирівського району. Сума завданих державі збитків - понад 3 мільйони гривень. 

Як повідомили в пресслужбі ГУНП у Вінницькій області, наприкінці лютого 2020 року поліцейські спільно з Державною екологічною інспекцією задокументували факт незаконної порубки дерев організованою злочинною групою, до якої входили четверо жителів Вінницького та Хмільницького районів.

Зловмисники біля села Байраківка зрізали понад 200 дерев цінної породи, завдавши збитків державі на суму понад три мільйони гривень. Усім учасникам злочинного угрупування  слідством повідомлено про підозру. Один із них перебуває у розшуку. 

Також слідчим управлінням завершено досудове розслідування кримінального провадження  за фактом спроби давання хабара одному із керівників Державної екологічної інспекції Вінницької області.

За 5 тисяч доларів США 48-річний житель Вороновиці намагався домовитись з посадовцем про «співпрацю», зокрема, за невиконання ним передбачених законом обов’язків, які б могли завадити перевезенню підозрюваним незаконно зрубаної деревини та фіксації фактів незаконної вирубки лісу. 

20 травня  слідче управління спільно з прокуратурою області та Службою безпеки України задокументували спробу давання хабара посадовцю.

31 серпня слідчі завершили розслідування двох кримінальних проваджень, розпочатих за ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) та ч. 4 ст. 246 (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України. Обвинувальні акти скеровані до суду. 

Новини Вінниці / "Чорних лісорубів" Вінниччини затримано. Не допоміг і хабар у 5000 доларів (ФОТО)Новини Вінниці / "Чорних лісорубів" Вінниччини затримано. Не допоміг і хабар у 5000 доларів (ФОТО)