Чому виділені з обласного бюджету кошти на лікування "Дюймовочки" з Теплика повернулися назад?

Новини Вінниці / Чому виділені з обласного бюджету кошти на лікування "Дюймовочки" з Теплика повернулися назад?

Ангеліну Колісник з Теплика називають "Дюймовочкою". У своїх вісім років дівчинка має зріст лише 81см. Її організм не сприймає гормон росту. В Україні лише 5 дітей з таким діагнозом, однак вінницька школярка має шанс вирости і її родина досі бореться за неї.

Ангеліну Колісник з Теплика називають "Дюймовочкою". У своїх вісім років дівчинка має зріст лише 81см. Її організм не сприймає гормон росту. В Україні лише 5 дітей з таким діагнозом, однак вінницька школярка має шанс вирости, і її родина досі бореться за неї.

Маленькій дівчинці допомагали небайдужі, та збирали кошти на її лікування. Восени підключилися навіть депутати обласної ради та виділили 200 тисяч особисто для Ангеліни Колісник. Кошти мали б піти на придбання препарату німецького виробництва, який раніше купували батьки. Приймаючи його три місяці "Дюймовочка" виросла на один сантиметр. Однак ліки дороговартісні, а у батьків не має коштів, щоб продовжити лікування. Тож кошти з обласного бюджету добряче б допомогли. Однак не так сталося як гадалося…гроші до родини Колісник не дійшли... Сумно, але вони повернулися назад до обласного бюджету.

Депутат обласної ради від "Самопомічі" Євген Власюк, який торік ініціював виділення коштів, звинувачує в цьому владу Теплика. За його словами, саме через бездіяння голови РДА Ангелінка залишилася без потрібних їй ліків. Тож сьогодні під час сесії облради знову просив колег підтримати родину дівчинки та виділити гроші.

"Минулого року ще в жовтні кошти, а це майже 200 тисяч прийшли на район, як субвенція на лікування дівчинки. Мали закупити препарат іноземного виробництва від якого вона виросла на сантиметр. Ми зібрали документи необхідні, вже все було підготовлено залишилося оголосити тендер та  провести закупівлю…  Голова Теплицької РДА просто по своїй натурі не  провела тендер і не купили ліки для Ангелінки, кошти повернулися назад в обласний бюджет. Всі документи в райдержадміністрацію ми принесли 20 грудня, і це нічого не дало. Кошти прийшли в середині жовтня, їх потрібно було освоїти до кінця року. Як ви думаєте, це вдосталь часу?", - каже Євген Власюк.

Натомість голова РДА Люмила Марцин розповіла NaПарижі, що не мала підстав для оголошення тендера, бо дівчинка отримує ліки безкоштовно, щоправда, українського виробництва. І неважливо, що від них "Дюймовочка" з Теплика майже не росте .

"Кошти прийшли з обласного бюджету на лікування дитини з карликовістю. Це 200 тисяч, і рано чи пізно мене б спитали, на що вони використалися. Я, як розпорядник коштів, готівкою давати не можу , потрібно оголошувати тендер. Мені потрібні були підстави для цього, наприклад, заключення лікарів. А їх не було. Ми ці кошти собі в карман не поклали, і дитині гірше теж не зробили. Є відповідь головного лікаря ендокринного диспансеру, що дівчинка лікується безкоштовно, і буде лікуватися надалі", - каже Людмила Марцин.

Голова обласної адміністрації Валерій Коровій сьогодні під час сесії пообіцяв, що кошти для Ангеліки Колісник будуть виділені, і це питання він триматиме на особистому  контролі.

"Ми найдемо цих 200 тисяч для дівчинки, я обіцяю. А в районі дійсно немає толку, вони там один одного скоро бити будуть", - сказав губернатор.