Чому вінничани мляво підписуються за пам’ятник Борису Нємцову

Новини Вінниці / Чому вінничани мляво підписуються за пам’ятник Борису Нємцову

За 5 днів після розміщення вінничанином Владиславом Боднаром петиції щодо встановлення в місті пам’ятника російському політику Борису Нємцову її підписали лише чотири людини. Тільки чудо допоможе автору до кінця двотижневого терміну зібрати необхідні 350 електронних підписів. То чому містяни не підтримують креативну ідею?

За п'ять днів після розміщення вінничанином Владиславом Боднаром петиції щодо встановлення в місті пам’ятника російському політику Борису Нємцову її підписали лише чотири людини. Тільки диво допоможе автору до кінця двотижневого терміну зібрати необхідні 350 електронних підписів. То чому містяни не підтримують креативну ідею?

В петиції В. Боднар вказав, що «Борис Нємцов захищав територіальні інтереси України та активно боровся проти режиму путіна, за що його вбили», тому він вважає, що його пропозиція стане повагою та вдячністю вінничан та всіх українців. 

Нагадаємо, опозиціонера вбили в центрі Москви на Великому Москворецькому мосту неподалік Кремля 27 лютого 2015 року. Провину за злочин у Росії переклали на «чеченських ісламістів». 

Звісно, постать Бориса Нємцова є непересічною для російсько-українських відносин, він завжди був «другом України» та навіть радником президента В. Ющенка. Однак, мабуть, вінничани через декілька причин сьогодні ігнорують такі пропозиції. Можна припустити, що містяни втомилися від політики, тому їх більше цікавлять побутові речі, а не те, «як насолити росіянам» увіковіченням пам’яті опозиціонера. Це по-перше.

Також людям не цікава тема пам’ятників. Знову є ознаки втоми від постійної «шевченкіани». Це по-друге… І третя причина – автор петиції. Він не зумів провести промокампанію. Чи не планував її. Зазвичай, коли розраховують на позитивний результат петиції, спочатку влаштовують певний діалог в суспільстві, щоб взнати, на чию підтримку варто розраховувати.   

Олег Верлан
 

Антон Булгаков

12 листопада, 2017