Чому у Вінниці п'ять місяців не можуть встановити винуватця смертельної ДТП на Стельмаха?

Новини Вінниці / Чому у Вінниці п'ять місяців не можуть встановити винуватця смертельної ДТП на Стельмаха?

Ще в грудні минулого року у Вінниці на вулиці Стельмаха сталася смертельна ДТП: на пішохідному переході "Skoda Octavia" на смерть збила 65-річну жінку. Тоді причини аварії здавалися очевидними: за кермом машини була 53-річна жінка без водійського посвідчення.

Ще в грудні минулого року у Вінниці на вулиці Стельмаха сталася смертельна ДТП: на пішохідному переході "Skoda Octavia" на смерть збила 65-річну жінку. Тоді причини аварії здавалися очевидними: за кермом машини була 53-річна жінка без водійського посвідчення. А поруч, як стверджували родичі загиблої, в салоні був її п'яний син. І рідні, й свідки автопригоди переконані: насправді чоловік, який нетверезим керував автівкою, насправді "заховався" за матір'ю.

"53–річна вінничанка, керуючи автомобілем "Skoda Octavia", допустила наїзд на жінку-пішохода, яка переходила дорогу по нерегульованому пішохідному переходу", - попередньо інформували у поліції Вінниччини 9 грудня.

І от пройшло п'ять місяців, а справа досі не розслідувана. Більше того, громадські активісти та родичі загиблої жінки б'ють на сполох: слідство, мовляв, затягують, а результати експертиз можуть сфальсифікувати.   

"Очевидна вина злочинця. Свідок, який разом із загиблою вийшов із трамваю, все бачив... Нетверезий водій на великій швидкості на пішохідній зебрі збиває прекрасну добру ніжну жінку, матусю двох чудових доньок, надзвичайну бабусю, чуйну і люблячу людину, яку поважали всі, скільки я її пам'ятаю, а пам'ятаю я її з дитинства... Більше її немає... А створіння, яке відняло в неї життя, досі на волі... Спочатку посадив за кермо свою матір, не жаліючи рідну людину. Потім зізнавшись, що за кермом був сам, у розборі справи виявляється, що винна була вона - пішохід на зебрі, а не п'яний за кермом на шаленій швидкості! Є на світі вища правда, аніж наша поліція та суди, адже у нього також є діти, і батьки і життя воно як бумеранг... Хоча, якщо свою матір готовий був підставити на строк, то йому і діти все одно", - пише у Facebook Анна Волкова.

Ситуацією зацікавились і громадські активісти "Дорожнього контролю". Деякі "інсайдерські" дані в соцмережі оприлюднив Володимир Затайдух. За його словами, один з експертів є близьким родичем винуватця ДТП, тому й не дивно, що результати експертизи можуть бути такими, як "потрібно".  

"Експерт й сам неодноразово притягувався до відповідальності за керування транспортним засобом в нетверезому стані (що з легкістю оспорював в судді, так як і там має родинні зв'язки)", - пише В.Затайдух.

У мережі історія набуває резонансу. Не виключено, що саме це змусить правоохоронців ретельніше підійти до розслідування.

Фото із соцмереж