Чому Тягнибоку у Вінниці не влаштовують зустріч на майдані? Місцеві «свободівці» прийматимуть лідера у залі інституту

Новини Вінниці / Чому Тягнибоку у Вінниці не влаштовують зустріч на майдані? Місцеві «свободівці» прийматимуть лідера у залі інституту

З 2015 року вінницькі очільники ВО «Свободи» не провели жодного самостійного заходу, де зібрали б принаймні понад 100 «своїх» прихильників. Мабуть через обмеженість «людського ресурсу» 11 жовтня лідера партії Олега Тягнибока вони зустрічатимуть ввечері в обласному центрі у Вінницькому обласному інституті післядипломної освіти педагогічних працівників.

З 2015 року вінницькі очільники ВО «Свободи» не провели жодного самостійного заходу, де зібрали б принаймні понад 100 «своїх» прихильників. Мабуть через прогнозовану обмеженість «людського ресурсу» 11 жовтня 2018 року лідера партії Олега Тягнибока вони зустрічатимуть ввечері в обласному центрі у Вінницькому обласному інституті післядипломної освіти педагогічних працівників.

Згідно з графіком зустрічей О. Тягнибока, який планує балотуватися у президенти, він відвідає Вінниччину. Зранку в лідера партії заплановані візити до Томашпільського та Шаргородського районів, де він зустрінеться зі «свободівським» активом та, можливо, місцевими жителями, яких не балували приїздом VIP-персони.

О 18.30 Тягнибок має спілкуватися з вінничанами. Якщо раніше він виступав на великих площах, які вміщають від 1000 осіб, то нині місцем для виступу очільника партії стане зала інституту у центрі міста. На Майдані Небесної Сотні на дошці оголошень розміщено відповідні листівки з анонсом зустрічі.

Чому так, адже в обласній та міській раді є фракції «Свободи», депутати нібито активно співпрацюють з громадою? Можна припустити, що вони реально оцінюють свій «вплив» та залишили рожеві окуляри. В облраді фракція давно не є самостійною, а повністю підконтрольна очільниці місцевої «Батьківщині» Л. Щербаківської, а у міськраді навіть не є опозиційною до провладної більшості та «розчинилася» у депкорпусі. Лідери місцевої «Свободи» не виступають з власними ініціативами, які мали б підтримку серед населення, тому й втратили колишню популярність, хоча ще 3-5 років тому були спроможні проводити марші за участю кількох сотень прихильників.    

Нагадаємо, 10 жовтня 2015 року на площі біля ринку «Урожай» та на Майдані Небесної Сотні лідер ВО «Свобода» зустрічався з виборцями. Тоді він представляв громаді кандидата в мери Олексія Фурмана та «першого кандидата» до міськради Володимира Базелюка. З партійним лідером три роки тому зустрілися по кілька сотень людей. 

Олег Верлан

10 жовтня, 2018