Чому росіяни почали тікати з Луганщини? Сватове окупанти залишили без бою

Новини Вінниці / Чому росіяни почали тікати з Луганщини? Сватове окупанти залишили без бою

За офіційними даними Збройні сили України звільнили місто Сватове на Луганщині.

Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ у вечірньому зведенні 11 вересня.

Зазначається, що в результаті успішного контрнаступу на Харківському напрямку російські війська тікають з окупованих територій.

«Зокрема, стало відомо, що близько 150 військовослужбовців Збройних сил РФ виїхали колоною з Борщової та Артемівки Харківської області на двох автобусах, одній вантажівці та на 19 викрадених легкових автомобілях. Така ж ситуація спостерігається і в місті Сватове Луганської області. Окупанти похапцем залишили населений пункт на 4 вантажних автомобілях Камаз, 20 броньованих машинах Тигр та викрали понад 20 легкових автомобілів місцевих жителів», – йдеться у повідомленні.

Напередодні у російських пабліках вказували, що окупанти та колаборанти масово тікають зі Сватового, яке розташовано за 60 км від деокупованого Куп’янська Харківської області. У місті залишились нечисленні загони «народної міліції ЛНР», які не мали чим виїхати. Опору ці зрадники вчинити не могли.

Між тим, ватажок «ЛНР» Пасічник ще вчора ввечері заявляв російським пропагандистам, що «що випадки проникнення на територію «республіки» зафіксовані», але «все під контролем», і ЗСУ на Луганщині немає. Він запевнив, що про «який відступ» мова не йде.  

Зазначимо, вчора ранком бойовики «ЛНР» запевняли своїх російських наставників у тому, що контролюють усю територію Луганщини, хоча вже відбувалась втеча із найзахіднішого міста. Попередньо, експерти вважали, що ЗСУ «зупиняться» та закріпляться на правому березі річки Оскол, але ситуація розвивалась настільки стрімко та непрогнозовано, що українські військові «пішли далі». У середовищі росіян та їх прислужників царювала паніка. Вона допомогла за кілька днів Харківсько-Ізюмською (Балаклійської) операції звільнити більшу за площею територію, ніж росіяни захопили з квітня по серпень.

До речі, український прапор майорить над селом Куземівка на Луганщині! Фото у соцмережі опублікував голова Луганської ОВА Сергій Гайдай, додавши: «‎Сватівщина чекає…»‎, адже ЗСУ близько.

Одночасно з цим ЗСУ вчергове відбили атаки противника у Донецькій області.

Як вважає журналіст-розслідувач Х.Грозєв, Путін надав наказ держкорпораціям створили до жовтня власні ПВК, щоб забезпечити армію піхотою та перейти у наступ. Про дефіцит піхоти у ЗС РФ кілька тижнів тому казали всі експерти. Формування 3-го армійського корпусу не врятувало окупантів.

Олег Верлан

12 вересня, 2022