Чому Пєсков каже про «кризу»: Кремль оприлюднив плани щодо війни з Україною

Новини Вінниці / Чому Пєсков каже про «кризу»: Кремль оприлюднив плани щодо війни з Україною

В Росії налаштовані на тривалу війну. Кремль «прийняв виклик» Заходу, і не поступатиметься власними інтересами. Такі меседжі намагався донести до «опонентів» прессекретар Путіна Дмітрій Пєсков в інтерв’ю MSNBC, деталі якого вже опублікували.

Пєсков висловив думку, що війна в Україні буде затяжною. Водночас він заявив, що Росія більше не довірятиме країнам Заходу, оскільки вони вже продемонстрували своє справжнє ставлення до РФ.   

«Так, це буде тривала криза. Ми більше не будемо ніколи довіряти Заходу», – заявив прессекретар російського диктатора.

Нагадаємо, у лютому Путін заявив про «спецоперацію», ввівши війська майже по всьому периметру кордону України з Білоруссю та РФ. Цілі та завдання повномасштабної війни у Москві декілька разів змінювали. Наразі Пєсков спробував сказати Заходу, що у Росії погоджуються на тривалу війну, адже раніше саме Захід казав, що вона триватиме роками, а Україні допомагатимуть зі зброєю для захисту. Варіант перемир’я на умовах Москви – з втратою величезних площ - Київ відкинув.

Цікаво інше. Пєсков відійшов від улюбленого Путіном слова «спецоперація» та, аби не порушити табу на використання терміну війна, сказав про «кризу». Символічно... Він дав зрозуміти, яким є стан речей у РФ.

Олег Верлан

21 червня, 2022