Чому очільницю «Зе!Команди» у Вінниці пов'язають з екс-регіоналом?

Новини Вінниці / Чому очільницю «Зе!Команди» у Вінниці пов'язають з екс-регіоналом?

У Вінниці команду кандидати в президенти Володимира Зеленського офіційно очолює співробітниця ВНАУ Світлана Лутковська. Її чоловік-лікар, імовірно, мінімізує податки, а свекор є керівником осередку громадської організації екс-регіонала Сергія Татусяка. Про це повідомляє громадський рух ЧЕСНО.

У Вінниці команду кандидата в президенти Володимира Зеленського офіційно очолює співробітниця ВНАУ Світлана Лутковська. Її чоловік-лікар, імовірно, мінімізує податки, а свекор є керівником осередку громадської організації екс-регіонала Сергія Татусяка. Про це повідомляє громадський рух ЧЕСНО.

Згідно з декларацією за 2017 рік, вона є заступницею директора з виховної роботи технологічно-промислового коледжу Вінницького національного аграрного університету, але наразі перебуває в декретній відпустці.

Її чоловік Руслан Лутковський працює у Вінницькому медичному університеті та міській клінічній лікарні №1. Річний дохід родини, яка виховує двох дітей, 2017 року, відповідно до декларації, становив 172 тисячі гривень. З них за оренду землі чоловік Лутковської отримав 4,2 тисячі гривень, хоча має у власності 27 гектарів сільськогосподарських угідь у селах Чернівецького району.

2014 року чоловік Світлани Лутковської придбав будинок на 490 кв.м у місті Вінниця, вартості якого в декларації не зазначено. 2016-го лікарю Лутковському вдалося купити квартиру у Вінниці загальною площею 63,4 кв.м за 100 тисяч гривень.

У Вінниці на вторинному ринку навіть кімната в гуртожитку коштує втричі дорожче. Сума угоди може свідчити про мінімізацію податків.

 

2016 року родині Лутковських допомагав батько чоловіка. Згідно з декларацією Світлани Лутковської за 2016 рік, Анатолій Вікторович Лутковський подарував своєму синові 1,85 мільйона гривень.Анатолій Лутковський є власником чотирьох сільськогосподарських підприємств у Чернівецькому районі, а саме: СФГ "Оріон", ТОВ "Колос", ТОВ "Агрофірма "Дружба" та СФГ "Зоря надії".

За даними аналітичної системи YouContol, з 2010 року Анатолій Лутковський є засновником і керівником Чернівецького районного осередку МГО "Україна-Польща-Німеччина". Саму міжнародну громадську організацію очолює екс-регіонал Сергій Татусяк.

2008-го Татусяк залишив лави партії Віктора Балоги "Єдиний центр" і вступив до "Партії регіонів". Від 2010 року він був головою Вінницької облради та керував обласним штабом "Партії регіонів".

Наприкінці лютого 2014-го, під час Революції Гідності, вийшов з партії. А вже в червні того самого року екс-регіонал Татусяк став заступником голови національного комітету партії Сергія Льовочкіна.

Громадський рух ЧЕСНО підготував розпаковку кандидата Володимира Зеленського.

 

admin

29 березня, 2019