Чому лідерка вінницької "Батьківщини" Щербаківська образилася на губернатора

Новини Вінниці / Чому лідерка вінницької "Батьківщини" Щербаківська образилася на губернатора

Сьогодні, 28 вересня, у Вінниці дві сесії, на пленарне засідання зібралися депутати і Вінницької міської ради, і обласної ради. На порядку денному у міських обранців 59 питань, обласні ж планують розглянути та прийняти 75 питань.

Сьогодні, 28 вересня, у Вінниці дві сесії, на пленарне засідання зібралися депутати і Вінницької міської ради, і обласної ради. На порядку денному у міських обранців 59 питань, обласні ж планують розглянути та прийняти 75 питань. 

Якщо у місті сесія відбувається як "злагоджений механізм", а  усі питання  депутати розглядають  динамічно, принаймні така тенденція спостерігається тривалий час, то обласна сесія повна несподіванок. Пленарне засідання може затягнутися на день. До того ж окремі депутати, переважно опозиційні до влади, інколи взагалі намагаються сесію зірвати. Весь порядок денний протягом року їм майже ніколи не вдавалося розглянути до кінця. Практика показує, що після перерви, тобто обіду, у залі не збирається кворум. Як буде сьогодні, важко прогнозувати.

На порядку денному чимало важливих питань, зокрема змін та доповнень до обласних програм. Крім того, мають зокрема  затвердити "Програму збереження та відтворення родючості ґрунтів земель державної форми власності у Вінницькій області на 2018-2022 роки", "Регіональну програму сприяння розвитку інформаційного простору та громадянського суспільства у Вінницькій області на 2019-2021 роки".

Крім того, у порядку денному обласних депутатів 1/5 питань із ряду "популістичних" -  звернення і вимоги до Президента, уряду та Верховної Ради. Звичайно, звертатись до центральних органів влади ніхто не забороняє.

Перед початком роботи депутатів одіозна лідерка обласного осередку "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" Людмила Щербаківська назвала голову обласної державної адміністрації Валерія Коровія "брехуном" і додала, що це літературне слово. За її словами, він не дотримав слова та не виніс на розгляд питання щодо звільнення Олександра Масленнікова з посади голови постійної комісії з питань регулювання комунальної власності та приватизації.  

 

"Він сказав, що буде замінений голова постійної комісії з питань регулювання комунальної власності та приватизації. Я хочу сказати Валерію Вікторовичу, що Ви є брехун, який обманув всіх депутатів. Брехун - це літературне слово з енциклопедії, це людина, яка не говорить правду",  - сказала Людмила Щербаківська з трибуни сесії.

Зазначимо, що, за публікаціями у ЗМІ, саме Людмила Михайлівна прагне потрапити до цієї комісії, а також збирається лобіювати на посаду голови лояльного до себе депутата. Цей план нібито відтерміновується...    

Новини Вінниці / Чому лідерка вінницької "Батьківщини" Щербаківська образилася на губернатораНовини Вінниці / Чому лідерка вінницької "Батьківщини" Щербаківська образилася на губернатораНовини Вінниці / Чому лідерка вінницької "Батьківщини" Щербаківська образилася на губернатораНовини Вінниці / Чому лідерка вінницької "Батьківщини" Щербаківська образилася на губернатораНовини Вінниці / Чому лідерка вінницької "Батьківщини" Щербаківська образилася на губернатораНовини Вінниці / Чому лідерка вінницької "Батьківщини" Щербаківська образилася на губернатора
Катерина Горбатюк

28 вересня, 2018