Чому директор ЦРУ Бернс таємно завітав до Зеленського?

Новини Вінниці / Чому директор ЦРУ Бернс таємно завітав до Зеленського?

Директор Центрального розвідувального управління США Вільям Бернс таємно відвідав Київ наприкінці минулого тижня, щоб особисто зустрітися з президентом Володимиром Зеленським і очільниками української розвідки.

Як зазначає The Washington Post із посиланням на джерела, Бернс прибув в Україну, щоб поінформувати Зеленського про свої очікування щодо військових планів Росії на найближчі тижні та місяці.

За даними джерел, на зустрічі обговорювали, як довго Україна може розраховувати на продовження допомоги з боку США і Заходу після того, як республіканці отримали більшість у Палаті представників Конгресу.

Бернс наголосив на «гостроті моменту» на полі бою і визнав, що в якийсь момент допомогу буде важче отримати, сказали джерела.

Після зустрічі з Бернсом минулого тижня, пише видання, «у Зеленського та його помічників склалося враження, що підтримка Києва з боку адміністрації Байдена залишається сильною, і 45 мільярдів доларів екстреного фінансування для України, ухвалених Конгресом у грудні, вистачить щонайменше до липня або серпня».

Також, за даними джерел, зараз Київ менш упевнений у перспективі ухвалення Конгресом ще одного багатомільярдного пакету додаткової допомоги, як це було минулої весни.

Нагадаємо, що минулого разу Бернс відвідав Україну на початку жовтня минулого року.

Олег Верлан

20 січня, 2023