Чому депутати Барської міськради на Вінниччині не хочуть яблуневого кластеру, на який дає гроші Євросоюз? (ВІДЕО)

Новини Вінниці / Чому депутати Барської міськради на Вінниччині не хочуть яблуневого кластеру, на який дає гроші Євросоюз? (ВІДЕО)

Проект кластеру «Яблуневий шлях» на Вінниччині планувалося реалізувати до 2020-го року у Барській та Северинівській об’єднаних громадах

Проект кластеру «Яблуневий шлях» на Вінниччині планувалося реалізувати до 2020-го року у Барській та Северинівській об’єднаних громадах.

Це має бути об’єднання виробників місцевої продукції садівництва. У рамках проекту, зокрема, у Бару планується створити унікальний демонстраційно-дегустаційний офіс та плодовий розсадник старовинних сортів яблук.

«Наша частина – це створення у місті Бар офісу цього кластера із дегустаційним центром. На ремонт приміщення, на придбання обладнання передбачені грантові кошти. Загалом Барська ОТГ має отримати 147 тисяч євро», - розповідає заступник міського голови Бару Юрій Гвоздяр.

Втім, окремі депутати міськради вважають, що вигода від такого проекту – примарна. Серед опонентів кластеру - депутат міськради Аркадій Медведський:

«От навпроти є кафе, де люди «дегустують» каву і піцу, а в нас будуть дегустувати сік. А ми власним коштом маємо платити за опалення, освітлення, платити заробітну плату працівникам. Нам виділяють 2 мільйона, а щоб довести його до путя, нам потрібно буде ще вкласти 4 мільйони».

На 5 червня запланована сесія Барської міськради, де планують остаточно визначитись із цим питанням. Подробиці – у сюжеті журналістів телеканалу «UA:Вінниця»: