Четверо вінницьких тренерів увійшли до рейтингу кращих дитячих тренерів України 2020 року

Новини Вінниці / Четверо вінницьких тренерів увійшли до рейтингу кращих дитячих тренерів України 2020 року

Четверо вінницьких тренерів увійшли в рейтинг кращих дитячих тренерів України. Це звання здобули вінничани Олександр Главатчук, Вадим Поляк, Віталій Бондарчук та Юрій Чурбаков

Четверо вінницьких тренерів увійшли в рейтинг кращих дитячих тренерів України. Це звання здобули вінничани Олександр Главатчук, Вадим Поляк, Віталій Бондарчук та Юрій Чурбаков.

ГО «Відділення НОК України у Вінницькій області» опублікувало список кращих дитячих тренерів 2020 року. 

Тренера міської спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з баскетболу Олександра Главатчука визнали кращим дитячим тренером з баскетболу. 

Олександр Главатчук є кандидатом у майстри спорту та входить до складу команди "Вінницькі зубри", яка у цьому сезоні стала срібним призером Першої ліги Чемпіонату України з баскетболу.

У нинішньому сезоні його вихованці взяли участь у Чемпіонаті України вищої юнацької баскетбольної ліги. Колектив виступав у дивізіоні «Б», в якому за підсумками сезону піднявся на друге місце. Такий результат дозволив вихованцям Олександра Главатчука піднятися до дивізіону «А».

Ще одним вагомим показником роботи тренера стала участь його вихованців у Єдиній юнацькій баскетбольній лізі. Там підопічні Олександра Главатчука пробилися у раунд плей-офф і в наступному календарному році продовжать боротьбу за найвищі нагороди.

Тренер-викладач з легкої атлетики Вінницької спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву Вадим Поляк став кращим дитячим тренером України нинішнього року з легкої атлетики.

Вихованці Вадим Поляка неодноразовоставали призерами та переможцями обласних змагань і входили до найсильніших на Всеукраїнському рівні. Олександр Притула, Анастасія Іванова, Марія Черкас під керівництвом Вадима Поляка стали чемпіонами Вінницької області на спринтерських дистанціях.

Віталій Бондарчук - кращий дитячий тренер 2020 року з хокею на траві,тренер-викладач з хокею на траві ДЮСШ "Авангард" та ОСДЮСШОР з хокею на траві "Олімпія". У сезоні 2019/2020 вихованці Віталія Бондарчука вибороли чимало призових місць. Юні спортсмени 2002/03 років народження посіли четверте місце на Чемпіонаті України з хокею на траві, який проходив у місці Шостка.

Хокеїсти вікової катгорії 2004/05 вибороли першість на Чемпіонаті України з хокею на траві у приміщенні. А ось хокеїсти 2006-2007 років народження посіли друге місце на загальноукраїнських змаганнях. Юнаки 2008-2009 років народження стали першими на чемпіонаті України, що відбувався у місті Житомирі. 

12 вихованців Віталія Бондарчука взяли участь у Міжнародному турнірі з хокею на траві, який проходив у Мінську. Там нвінничани стали чемпіонами та привезли на Україну золоті нагороди.

Одним із найбільш вагомих показників якісної роботи тренера-викладача стало потрапляння його підопічних до складу Національної збірної команди України на період 2020 року. Один із підопічних є кандидатом до лав збірної, а четверо - у резерві.

Юрій Чурбаков - кращий дитячий тренер 2020 року з гандболу, тренер-викладач з гандболу міської дитячо-юнацької спортивної школи №3.

Два колективи, тренером яких є Юрій Чурбаков, у сезоні 2019-2020 виступали у Першій лізі Чемпіонату України та посіли там призові місця.

Вагомими досягненнями Юрія Чурбакова стали виступи у Чемпіонатах України інших його колишніх вихованців. Так, Антон Сичов виступає у складі команди "КСЛІ" (Київський спортивний ліцей-інтернат. Ще один вихованець тренера -Олексій Томашевський зараз виступає за команду "Мотор-Політехнік" (місто Запоріжжя). Цей колектив грає у Суперлізі Чемпіонату України з гандболу серед чоловіків.