Черговий ляп Зеленського. На цей раз зі статусом президентки Швейцарії

Новини Вінниці / Черговий ляп Зеленського.  На цей раз зі статусом президентки Швейцарії

Майже кожен офіційний візит президента України Володимира Зеленського супроводжується ляпом. На цей раз голові держави "підклала спиню" його пресслужба, що помилково назвала президентку Швейцарії Симонетту Зоммаруга "главою держави", яка нібито здійснює "державний візит".

Майже кожна офіційний зустріч президента України Володимира Зеленського супроводжується ляпом. На цей раз голові держави "підклала свиню" його пресслужба, що помилково назвала президентку Швейцарії Симонетту Зоммаруга "главою держави", яка нібито здійснює "державний візит".

Згідно повідомлення, розміщеного на офіційному сайті президента України відзначили, що на офіційній церемонії зустрічі в Маріїнському палаці "начальник роти почесної варти відрапортував главам двох держав".

Дане "тлумачення" згадувалось в повідомленні кілька разів.  Наприклад: президентка Швейцарської Конфедерації Симонетта Зоммаруга "знаходиться в Україні з державним візитом".

Однак, кому як не пресслужбі президента знати, що згідно з конституцією Швейцарії, немає жодної людини, яку вважають главою держави, а тому Зоммаруга не може здійснювати державні візити.

Особливості устрою влади в конфедерації пояснили на офіційному сайті Федеральної Ради Швейцарії.

"На відміну від інших країн, в Швейцарії немає однієї людини, яка є главою держави... Хоча з назви може здатися інакше, президент Швейцарії не є главою держави. Цей пост не займає жодна людина – а (главою держави є) колективний орган, Федеральна рада", – поінформували на сайті.

Довідка:

Національний уряд Швейцарії складається з семи членів, які обираються Об'єднаними федеральними зборами. Кожен федеральний радник призначається Федеральними зборами на один рік в якості президента Конфедерації відповідно до принципу старшинства. Федеральний президент головує на сесіях виконавчої влади та виконує спеціальні церемоніальні обов'язки, особливо за кордоном.