Черговий фейк Москви. Молдова спростувала звинувачення Міноборони РФ на адресу України щодо Придністров'я

Новини Вінниці / Черговий фейк Москви. Молдова спростувала звинувачення Міноборони РФ на адресу України щодо Придністров'я

Влада Молдови спростовала заяву міністерства оборони РФ про те, що Україна нібито готує провокацію в невизнаному Придністров'ї із захопленням території невизнаної «республіки».

«Державна влада не підтверджує інформацію, поширену сьогодні вранці міністерством оборони Росії. Закликаємо до спокою та отримання інформації з офіційних і перевірених джерел Республіки Молдова… Наші відомства співпрацюють із зарубіжними партнерами, і в разі загрози для країни суспільство негайно буде поінформовано», - зазначили в Кишиневі.

Зазначимо, у відомстві Шойгу 23 лютого видали чергову безглузду заяву про те, що українські військові нібито переодягнуться у форму росіян чи «придністровців» для інсценування нападу з території «ПМР».

«За наявною інформацією найближчим часом київський режим готує збройну провокацію проти «Придністровської Молдавської Республіки», яка буде здійснена підрозділами збройних сил України, зокрема із залученням націоналістичного формування «Азов», - йдеться у повідомленні МО РФ.

Російські військові стверджують, що Київ планує інсценувати російський наступ із території Придністров'я.

«Міністерство оборони Росії уважно відстежує ситуацію на кордоні України з «Придністровською Молдавською Республікою» і готове до реагування на будь-які зміни обстановки», - пафосно резюмували в МО РФ.

Нагадаємо, ще 9 лютого президент України Володимир Зеленський заявив, що українська розвідка має інформацію про плани Кремля захопити Молдову. Він зазначив, що передав усі наявні дані про наміри РФ президентці Молдови Майї Санду.

Очільниця Молдови, зі свого боку, 13 лютого наголосила, що отримані від української сторони дані підтвердилися - Кремль справді готував силові дії із залученням диверсантів з РФ, Білорусі, Сербії та Чорногорії.

Детальніше про плани Кремля щодо Молдови розповів секретар РНБО Олексій Данілов. Під час телемарафону 11 лютого він заявив, що відправлені в Туреччину «рятувальники» з РФ насправді є членами чеченського угруповання, які можуть прибути до Кишинева. План був у тому, аби силами місцевих колаборрантів та зрадників вчинити захоплення аеропорту у Кишиневі, куди мав би сісти борт з військовими. Саме про це 21 лютого розповів прем'єр-міністр Молдови Дорін Речан.

Олег Верлан

23 лютого, 2023