Чергова жертва «Нептуна»? Поблизу острова Зміїний горить російський фрегат

Новини Вінниці / Чергова жертва «Нептуна»? Поблизу острова Зміїний горить російський фрегат

У соцмережах пишуть про чергову жертву «Нептуна». Не вспіли росіяни оговтатись від знищення крейсера «Москва», як нібито біда спіткала фрегат «Адмірал Макаров».

На судні пожежа. Попередньо, у російський корабель влучили ракети «Нептун» українського виробництва.

Нардеп Олексій Гончаренко у своєму Телеграм-каналі підтвердив інформацію про те, що фрегат «Адмірал Макаров» – підбили.

«Так-так, ви все правильно зрозуміли! Бог морів мститься кривдникам України. Фрегат «Адмірал Макаров» було закладено у лютому 2012-го на суднобудівному заводі «Янтар» у Калінінграді, спущений він на воду у вересні 2015-го. А 2022-го, коли почав вбивати українців, отримав від Бога морів. Поки що фрегат не вирушив слідом за «Москвою», але справи у нього кепські», – пише Гончаренко.

Фрегат «Адмірал Макаров» раніше обстрілював Одесу та Миколаїв, з його борту неодноразово здійснювався пуск крилатих ракет «Калібр» по території України.
За попередньою інформацією, на судні знаходилося до 800 моряків.

Над цією територією Чорного моря зараз кружляє ворожа авіація. На допомогу кораблю з тимчасово окупованого Криму вийшли рятувальні судна.

Довідка: Фрегат «Адмірал Макаров» – військове судно ЧМФ РФ, яке дислокується в Севастополі.

«За Москвою!» – коментують новину користувачі. 

Можна припустити, українські військові підготували пастку ворогу. За інформацією Defense Express, після ефективної роботи українських Bayraktar TB2 ВМС ЗСУ по об’єктах на Зміїному протягом 2-3 травня, РФ здійснювала підготовку до евакуації поранених військовослужбовців та тіл загиблих з острова. Відомо, що попередньо евакуацію планували проводити морським шляхом під прикриттям літаків Су-30СМ зі складу 43-го авіаполку морської авіації ЧФ РФ.

Таке підсилення пояснюється також й тим, що ВМФ РФ планують використовувати острів Зміїний як розвідувальну базу і, ймовірно, як полігон для спецпризначенців, які виконуватимуть завдання на південно-західному узбережжі України.