Чергова «страшилка». Воєнний стан на Вінниччині запровадили для «провокації» проти ПМР і війни

Новини Вінниці / Чергова «страшилка». Воєнний стан на Вінниччині запровадили для «провокації» проти ПМР і війни

Російське пропагандистське видання «Політнавігатор», посилаючись на фрілансера Антона Розенвайна, якого представляють «політичним оглядачем», пише, що нібито у Вінницькій області Петро Порошенко зібрався організувати «провокації». Саме на 30-километровій ділянці кордону з невизнаним Придністров'ям. За версію «експерта з прогнозів», який щонайменше з 2014 року працює на декілька кремлівських ЗМІ, саме з Вінниччині має розпочатися операція з максимально «трагічними» наслідками.

Російське пропагандистське видання «Політнавігатор», посилаючись на фрілансера Антона Розенвайна, якого представляють «політичним оглядачем», пише, що нібито у Вінницькій області Петро Порошенко зібрався організувати «провокації». Саме на 30-кілометровій ділянці кордону з невизнаним Придністров'ям. За версію «експерта з прогнозів», який щонайменше з 2014 року працює на декілька кремлівських ЗМІ, саме з Вінниччини має розпочатися операція з максимально «трагічними» наслідками.  

Продовжувати «байку» цієї людини чи нагадати, хто вона? Мабуть, почнемо з другого. Отже, А. Розенвайн на прізвисько «Тоха», позиціонує себе як «відомий київський журналіст», який мешкає то у Києві, то в Бостоні (США). Втім, перебуває він переважно у Донецьку.

У 2015 році колишнього киянина внесено до бази «Миротворця». Заробляє людина на життя виключно дискредитацією України на замовлення радикальних пропагандистських ресурсів. Тому його і представляють «політичним оглядачем».

Так от, після запровадження у 10 регіонах правового режиму воєнного стану вже згадуване видання «Політнавігатор» опублікувало «прогноз» Розенвайна.

Не уточнюється, чи є в Антона здібності передбачати майбутнє, як у Ванги, чи які його прогнози справдилися. Але досвід вигадування «жахів» дався в знаки і «оглядач» вималював майже апокаліптичну картину.

За версією «Тохи», Порошенко навмисно ввів воєнний стан, аби вчинити «провокації». І місцем їх має бути Вінницька область, а саме кордон з ПМР, де розташовані підрозділи російських «миротворців».

Пропагандист переконує, що разом з Молдовою Україна має вчинити певні дії проти російських «миротворців» з «трагічними» наслідками. Розенвайн передбачає, що Росія не покине своїх придністровських вояк та почне наступ, який закінчиться окупацією півдня України. Але ПМР буде ліквідовано.

Захопивши Придністров'я завдяки Порошенку, який за логікою автора є етнічним румуном, Молдова з’єднається з Румунією. Оскільки у російському виданні згадується територія Молдови, декілька тамтешніх проросійських видань передрукували жахливий «прогноз» фрілансера.

«Вишенькою на торті» має стати те, що прогноз Розенвайна датується 27 листопада. Таким чином два тижні по різні береги Дністра молдавани «чекали» наступу з Вінниччини українських військ. Оскільки воєнний стан введено на місяць, ще два тижні чекатимуть.

Нагадаємо, це не перші вигадки проросійських пропагандистів. Раніше молдовське видання «Вєдомості» запевняло, що біля кордону з ПМР голова Вінницької ОДА зібрав «бойовиків» з числа представників «Правого сектору» та «натуралізованих арабів», мабуть маючи на увазі, студентів-медиків з вінницького вишу. 

Олег Верлан

11 грудня, 2018