«Чергова Макіївка»: у заводському гуртожитку на Херсонщині могли загинути до тисячі окупантів

Новини Вінниці / «Чергова Макіївка»: у заводському гуртожитку на Херсонщині могли загинути до тисячі окупантів

Вранці 5 січня внаслідок ракетного удару по гуртожитку заводу «Таврида» у с. Гаврилівка-2 Каланчацького району Херсонської області могли загинути до тисячі «частково» мобілізованих російських окупантів. Звісно, достеменно ніколи не буде відома кількість загиблих, а російська пропагандистська машина називатиме їх «безвісті зниклими».

Однак, з різних джерел надходять деталі того, що було перед «бавовною» на окупованому росіянами лівобережжі Херсонщині. Починаючи з 1 січня до гуртожитку окупанти стали завозити бійців 404 мсп Тер (аналог тероборони). Там мали поселити до тисячі військових. Крім того, на територію завезли «Гради», аби потім перемістити техніку ближче до Дніпра.

Близько 5-оїх години пролунали вибухи. Відомо, що завали окупанти розбирали до 16.00. Як повідомляє телеграм-канал «Николаевский Ванёк», до лікарні трьома «КамАЗами» було доставлено близько сотні поранених. Нарахували щонайменше 20 загиблих офіцерів. Солдат не рахували. Вони мають по статистиці проходити «безвісті зниклими».

У будівлі гуртожитку немає ні даху, ні стін. Із села вже виведено всі підрозділи. Залишили лише тих, хто охороняє завали. Росіяни намагатимуться приховати «бавовну», аби не повторювався розголос як з Макіївкою, адже такі ситуації болісно сприймаються керівництвом у Москві.     

Олег Верлан

6 січня, 2023