Чергова ІПСО росіян: у Куп’янську на Харківщині спростували фейк про «захоплення» міста

Новини Вінниці / Чергова ІПСО росіян: у Куп’янську на Харківщині спростували фейк про «захоплення» міста

Одночасно зі спробами «проламати» потужну оборону українських захисників на кількох напрямках росіяни активізувались на інформаційному фронті. Сьогодні, 6 лютого, пропагандисти зробили «вкид» про нібито «прорив» та захоплення Куп’янська – районного центру на Харківщині.

Збройні Сили України повністю контролюють ситуацію на Куп'янському напрямку. Інформація про його повторне захоплення росіянами є фейком. Про це заявив очільник адміністрації Куп'янського району Андрій Конашевич.

«Все контрольовано, всі на місцях, кожен виконує свої задачі. Всі чутки розповсюджує ворог. Це інформаційні атаки. Ситуація станом на зараз без змін, ЗСУ контролюють ситуацію», - сказав Конашевич.

Він підкреслив, що спостерігається накопичення росіянами певних сил. Однак, говорити про те, що окупанти готуються до наступу - наразі рано. Також він заявив, що серед цивільного населення не спостерігається підвищення попиту на евакуацію.

«5 лютого евакуювали 10 людей. Ситуація рівна, не можна сказати, що більше людей чи менше хочуть евакуюватися. Була купа дзвінків, які були занепокоєні вкидом. Ми намагаємося заспокоїти людей. Якщо виникнуть якісь ситуації, людей повідомимо, люди будуть знати. Динаміка обстрілів збільшилася місяць тому, лишається на тому ж рівні. Здебільшого б'ють з артилерії. За останній тиждень змін немає», - сказав він.

Нагадаємо, у соцмережах з'явилася інформація про нібито «захоплення» Куп'янська Харківської області російськими окупантами. Ця інформація є фейком, такі «вкидання» чи ІПСО є провокацією і не відповідають дійсності. Від міста до лінії фронту що на північний схід, що на схід понад 15 км.

Олег Верлан

6 лютого, 2023