Через завищення вартості ремонту школи на Вінниччині молодому підприємцеві світить ув'язнення

Новини Вінниці / Через завищення вартості ремонту школи на Вінниччині молодому підприємцеві світить ув'язнення

До суду передано обвинувальний акт стосовно 29-річного підприємця з Вінниці, якого звинувачують у заволодінні майже 1,5 мільйони гривень громади у Хмільницькому районі, виділеними на капітальний ремонт школи.

Як повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури, підприємцеві інкримінують кримінальне правопорушення, передбачене ч. 5 ст. 191 та ч. 2 ст. 366 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах; службове підроблення, тобто внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, якщо такі дії спричинили тяжкі наслідки).

Досудовим розслідуванням установлено, що обвинувачений, як генеральний підрядник, уклав договір із відділом освіти, культури, молоді та спорту однієї з територіальних громад Хмільницького району на виконання робіт з капітального ремонту приміщення школи на суму понад 15 млн грн.

У подальшому підприємець, зловживаючи своїм службовим становищем, у актах виконаних робіт відображав завищені витрати на виплату заробітної плати, внаслідок чого територіальній громаді заподіяно матеріальну шкоду у розмірі майже 1,5 млн грн.

У разі доведення винуватості у вчиненні інкримінованих злочинів у судовому порядку, обвинуваченому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися