Через втручання в діяльність судді з Вінниччини Вища рада правосуддя звернеться до Генпрокуратури

Новини Вінниці / Через втручання в діяльність судді з Вінниччини Вища рада правосуддя звернеться до Генпрокуратури

Вища рада правосуддя розглянула повідомлення судді Хмільницького міськрайонного суду Вінницької області Ольги Гончарук-Аліфанової про втручання в її діяльність як судді щодо здійснення правосуддя. Про це повідомляє прес-служба ВРП.

Вища рада правосуддя розглянула повідомлення судді Хмільницького міськрайонного суду Вінницької області Ольги Гончарук-Аліфанової про втручання в її діяльність як судді щодо здійснення правосуддя. Про це повідомляє прес-служба ВРП.

У повідомленні зазначено, що 18 жовтня 2018 року судді надійшло клопотання про дозвіл на затримання з метою приводу підозрюваного для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою стосовно громадянина С.

Судді погрожували, якщо вона не задовольнить клопотання, то працювати більше не буде.

«З номера телефону, відсутнього в переліку номерів телефонної книги, судді зателефонувала невідома особа, яка представилась Руденко, та повідомила, що суддя має розглянути вказане клопотання і задовольнити його, інакше завтра до судді приїдуть група учасників АТО і представники засобів масової інформації та суддя більше не буде працювати. Розмова відбулась російською мовою», - сказано у повідомленні.

На запит члена Вищої ради правосуддя Артеменка І.А. Генеральна прокуратура України поінформувала, що повідомлення судді Хмільницького міськрайонного суду Вінницької області Гончарук-Аліфанової О.Ю. скеровано для організації розгляду до прокуратури Вінницької області.

Відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 376 (втручання в діяльність судових органів) КК України внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом Управління Служби безпеки України у Вінницькій області.

Відтак, під час засідання, яке відбулося 20 грудня, Вища рада правосуддя ухвалила звернутись до Генеральної прокуратури України щодо надання інформації про розкриття та розслідування злочину у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 376 КК України, за повідомленням судді Хмільницького міськрайонного суду Вінницької області Гончарук-Аліфанової Ольги Юріївни.