«Через тупикове розташування цивілізація не дійшла»: вінничани збирають підписи для продовження тролейбусного маршруту

Новини Вінниці / «Через тупикове розташування цивілізація не дійшла»: вінничани збирають підписи для продовження тролейбусного маршруту

Вінничанин Владислав Боднар 15 листопада опублікував петицію до міськради з пропозицією подовжити тролейбусний маршрут №15А до Хутору Шевченка.

«У мікрорайоні Хутір Шевченка проживає приблизно 2 500 вінничан та вінничанок. Але цьому поселенню дуже не повезло географічно - тупикове розташування. Через це цивілізація сюди не дійшла. Тут навіть немає жодної аптеки. Громадський транспорт ходить погано. Врятувати ситуацію міг би маршрут тролейбусу 15А, який проїжджає вулицею Липовецькою у напрямку ВПЗ», - зазначає автор.

На його думку, завдяки автономній ході, тролейбус може легко заїжджати «по дорозі» на ВПЗ до мікрорайону по вулиці Гонти та розвертатися на кінцевій зупинці неподалік Вантажної станції.

За підрахунками містянина, додаткова довжина в обидва кінці - 3 км.

«Це зовсім небагато та додасть до маршруту тролейбуса зайвих хвилин 10-15, але у мешканців Хутору Шевченка з'явиться змога їздити у мікрорайон ВПЗ, центр міста та до Вишенки», - пояснює автор сенс петиції.

Макс Мельник

15 листопада, 2022