Через три роки: нарешті у Вінниці винесли вирок «голковому маніяку»

Новини Вінниці / Через три роки: нарешті у Вінниці винесли вирок «голковому маніяку»

У Вінницькому міськсуді нарешті винеси вирок чоловікові, який у 2019 році колов жінок голкою від шприца на вулицях міста. Після тривалого розгляду 25-річного «голкового маніяка» засудили до 8 років позбавлення волі.

Нагадаємо, чоловік наводив жах на жінок з лютого по травень 2019-го.

Як повідомляють у пресслужбі Вінницького міського суду, під час засідань розглядали кілька випадків нападів на жінок. Зазвичай, зловмисник колові жертв у сідниці, проте під час слухань стало відомо, що одну з потерпілих кривдник кілька разів вдарив у груди. В наслідок нападу вона отримала множинні рани як проникаючі, так і ні.  ⠀⠀⠀ ⠀⠀

Крім цього у проході біля одного із будинків молодик побив палицею неповнолітню дівчину. Коли жертва намагалася його відштовхнути, то нападник вкусив її за палець. Потерпіла отримала закриту черепно-мозкову травму, численні садини та рани. 

Загалом поліція отримала близько 10 заяв від вінничанок про напади. Затримали злочинця на зупинці громадського транспорту. Під час обшуку в помешканні «голкового маніяка» виявили дві паперові коробки з патронами. Загалом йдеться про 32 набої калібру 9,0 мм. Чоловік не мав відповідних дозволів на їх зберігання. 

«Під час судового засідання обвинувачений свою вину у скоєнні інкримінованих йому злочинів при зазначених вище обставинах не визнав, надавати суду показання відмовився на підставі ст. 63 Конституції України», - йдеться у повідомленні.

За результатами розгляду суд визнав винним чоловіка за трьома стаття - ч. 1 ст. 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження), ч. 1 ст. 263 (Носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї), ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) КК України.

Чоловікові призначено покарання у вигляді 8 років позбавлення волі, а також суд зобов’язав стягнути з обвинуваченого процесуальні витрати на проведення експертизи в сумі 27 364, 13 грн. на користь держави. Наразі, вирок ще не набрав законної сили.

Макс Мельник

27 квітня, 2022