Через сина. Вінницький священик двічі за три тижня змінив конфесію

Новини Вінниці / Через сина. Вінницький священик двічі за три тижня змінив конфесію

Протоієрей Ярослав Микитин з Хмільницького району протягом трьох тижнів вспів стати «зіркою» у десятках релігійних ресурсів. Причина у його непостійності. Спочатку, 19 травня, священик попросився до Православної Церкви України, отримав відповідну грамоту від митрополита Симеона, а вже 2 червня оголосив про повернення до УПЦ Московського патріархату. Що саме вплинуло на рішення немолодого святого отця?

Нагадаємо, протоієрей Ярослав Микитин з проханням прийняти його у клір Вінницько-Барської єпархії ПЦУ звернувся навіть не сам, а з парафіями Уланова та трьох сусідніх громад. Він служить там вже понад двадцять років. Його прийняли.

Після Архієрейського собору УПЦ МП про зміни настроїв священика. Так от, 2 червня, як повідомили у Вінницькій єпархії УПЦ МП, Ярослав Микитин приніс покаяння за ухилення в розкол (перехід до «ПЦУ») та разом з громадами повернувся…

«Зі священика знята раніше накладена заборона у служінні. Отець Ярослав відновлюється на посаді настоятеля храмів Вознесіння Господнього с. Уланів, ап. і єв. Іоанна Богослова с. Рогинці, вмч. Димитрія Солунського с. Пагурці та Свято-Дем’янівській с. Чернятинці Хмільницького благочиння», - йдеться у повідомленні. 

Священик нібито має бути розсудливою людиною. То чому таке хитання разом з громадами? З власних джерел NaПарижі стало відомо, що причина у тому, що син отця Ярослава служить у єпархії УПЦ МП та є настоятелем храму у передмісті. «Відхід» батька міг нібито позначитися на родинних зв’язках і майбутньому Микитина-молодшого.

Сподіваємось, що уланівський священик зможе пояснити громадах кількох населених пунктів причини «хитань» та роз’яснить вірянами, що перша за все віра, а не сімейні обставини.

Олег Верлан

5 червня, 2022