Через сусідські посиденьки на Вінниччині помер чоловік. Лікарі впевнені, що смерть пов’язана з травмою, отриманою під час застілля

Новини Вінниці / Через сусідські посиденьки на Вінниччині помер чоловік. Лікарі впевнені, що смерть пов’язана з травмою, отриманою під час застілля

Майже через тиждень після госпіталізації у реанімаційне відділення лікарні помер 40-річний житель села Уладівка Іванівської громади Вінницької області. У зв’язку зі смертю чоловіка правоохоронці затримали того, з ким померлий пив і побився ще 12 жовтня, адже саме отриманні тоді ушкодження, як впевнені медики, мали фатальні наслідки.

Як вказують у відділі комунікації ГУНП у Вінницькій області, біля місцевого кафе односельці розпивали спиртне. Між двома з них виник раптовий конфлікт і бійка. Причин вже ніхто не пам’ятає. Після бійки обидва її учасники розійшлися по домівкам.

Вранці 13 жовтня до 40-річного чоловіка у двері постукала сусідка. Хоча ніхто не відповів і не відчинив, жінка почула, що працює телевізор, тож будинок не порожній. Вона покликала односельців і разом вони відкрили двері.  Люди побачили ледь живого господаря.

Сусіди викликали швидку допомогу та поліцію. Правоохоронці доволі швидко з’ясували, де і з ким бачили побитого чоловіка напередодні. Коли поліція завітала до 35-річного односельця, той підтвердив, що разом пили, а потім посварилися. З’ясувавши стосунки, чоловіки розійшлись по домівках. Про те, що вдома «опоненту» стало зле і він втратив свідомість, звісно ж, підозрюваний у побитті не знав. Він і причину конфлікту пригадати не міг через сп’яніння.

Кілька днів лікарі намагались врятувати життя побитого селянина, але, як переконують медики, отримані травми голови виявились несумісними з життям. Помер пацієнт 18 жовтня у реанімаційному відділенні лікарні.

Наразі кривдника затримано. Він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Йому оголосять про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 121  КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого). За таке правопорушення чоловікові загрожує до 10 років ув’язнення.