Через соцмережу вінничан просять допомогти коштами на лікування 2,5-річного Назарчика

Новини Вінниці / Через соцмережу вінничан просять допомогти коштами на лікування 2,5-річного Назарчика

У Польщі лікують маленького Назарчика Гомжина з Вінниччини. Місцева влада частково сплачує лікування, частково забезпечує батько дитини, проте коштів не вистачає. Мати хлопчика шукає допомогу на батьківщині.

У Польщі лікують маленького Назарчика Гомжина з Вінниччини. Місцева влада частково сплачує лікування, частково забезпечує батько дитини, проте коштів не вистачає. Мати хлопчика шукає допомогу на батьківщині.

«Маленький вінничанин Назарчик потребує коштів на лікування у Польщі. Мені написала його мама Тетяна Коломійчук-Гомжина. Вона родом з Хмільника, але зараз родина змушена жити у сусідній країні, бо дитину лікують саме там», - пише у Facebook журналістка Тетяна Довгань.

В рік у Назара почала проявлятися генетична хвороба - СМА (спинно-м'язева атрофія). Що це таке? Простими словами - поламка гена, через яку організм втрачає потрібний для себе білок, а тому м'язи перестають виконувати свою функцію.

«На фото є заключення з нашої «Пироговки». Та поки діагноз уточнювали, минув час. Дитина почала різко втрачати звичайні для здорових людей навички - сидіти, ходити, робити типові рухи. В Україні Назарчику не змогли допомогти», - пояснює вінничанка.

Батько хлопчика влаштувався на роботу у Польщі і перевіз родину. У грудні 2020 року дитині зробили перший укол SPІNRAZA. Стан дещо покращився, але таке лікування пожиттєве.

«Мама Тетяна каже, що ін'єкції вони отримують завдяки офіційному працевлаштуванню батька. А ось на решту потреб коштів катастрофічно не вистачає, бо годувальник в родині лише один. Назарчику у його 2,5 роки конче потрібна складна реабілітація, щоб не втратити можливість рухати кінцівками. Також потрібне спеціальне харчування і додаткові ліки», - вказує Т.Довгань.

Вона зазначає, що фраза Тетяни «лікарі в Україні порадили народити ще...» мене трохи «вибила» з колії. Махнути рукою простіше всього, а боротися - це вибір сильних. Тому я щиро бажаю їй, як мамі, вистояти і перемогти». Жінка звертається до усіх небайдужих з проханням підтримати родину, якщо маєте можливість.

Новини Вінниці / Через соцмережу вінничан просять допомогти коштами на лікування 2,5-річного НазарчикаНовини Вінниці / Через соцмережу вінничан просять допомогти коштами на лікування 2,5-річного НазарчикаНовини Вінниці / Через соцмережу вінничан просять допомогти коштами на лікування 2,5-річного НазарчикаНовини Вінниці / Через соцмережу вінничан просять допомогти коштами на лікування 2,5-річного НазарчикаНовини Вінниці / Через соцмережу вінничан просять допомогти коштами на лікування 2,5-річного Назарчика