Через рік у Вінниці покарали водія, який намагався підкупити патрульних

Новини Вінниці / Через рік у Вінниці покарали водія, який намагався підкупити патрульних

У Вінницькому міськсуді вирішили покарати молодого водія, якого напитку запинили патрульні, а він змушував їх взяти хабара. Вінничанам наполегливо пропонував 2,3 тисячі гривень, а Феміда «оштрафувала» за таку позицію на 8500.

У Вінницькому міському суді вирішили покарати молодого водія, якого напідпитку зупинили патрульні, а він "змушував" їх взяти хабара. Вінничанин наполегливо пропонував 2,3 тисячі гривень, а Феміда його за це оштрафувала на 8500.

Як зазначають у пресслужбі Вінницької обласної прокуратури, за результатами розгляду обвинувального акту суд визнав винним вінничанина у пропозиції та наданні неправомірної вигоди службовій особі (ч. 1 ст. 369 КК України) та призначив йому покарання у виді штрафу.

Таким чином, у суді прокурор довів, що в лютому 2020-го, тобто рік тому, працівниками патрульної поліції був зупинений транспортний засіб, водій якого поводився неадекватно. Обстеживши 22-річного вінничанина на приладі «Драгер», вартові доріг встановили, що той керував транспортним засобом в стані алкогольного сп`яніння.

Аби уникнути адмінвідповідальності, водій запропонував та надав інспекторам патрульної поліції неправомірну вигоду - 300 гривень. Не звертаючи увагу на неодноразові попередження правоохоронців про кримінальну відповідальність за скоєне, правопорушник «додав» ще 2 тисячі. Патрульні викликали слідчих для фіксації спроби надання хабара.

Справу розслідували, і нарешті винесено вирок.

Макс Мельник

4 лютого, 2021