Через провал «спецоперації» і величезні втрати у Росії звільнили генерала, який командував 1-ою танковою армією

Новини Вінниці / Через провал «спецоперації» і величезні втрати у Росії звільнили генерала, який командував 1-ою танковою армією

У Росії звільнили генерал-лейтенанта Сергія Киселя, який командував першою танковою армією Західного військового округу. Раніше також було знято з посади його заступника.

Про це на своїй сторінці у Facebook у п'ятницю, 25 березня, повідомив журналіст Роман Цимбалюк. За його словами, причиною став провал так званої спецоперації, а за фактом повномасштабної війни в Україні.

У країні-агресорці Киселя звинуватили у нездатності досягти поставлених цілей, залученні до бойових дій в Україні військовослужбовців строкової служби, а також наявності величезних втрат серед особового складу. Тобто, призначили цапом відбувайлом.

Раніше за наказом міністра оборони РФ Сергія Шойгу було усунуто командувача 6 загальновійськовою армією Владислава Єршова. Наразі він перебуває під домашнім арештом і слідством теж через великі втрати особового складу.

Нагадаємо, «друга армія світу», яку так боялись, за місяць війни в Україні втратила більше солдатів, ніж за 2,5 роки у Чечні та за 10 років війни СРСР в Афганістані. Загинуло 16 тисяч солдат, кількість поранених та зниклих без вести не відома.

Олег Верлан

26 березня, 2022