Через петицію вінничанин пропонує змінити формат онлайн навчання школярів випускних класів

Новини Вінниці / Через петицію вінничанин пропонує змінити формат онлайн навчання школярів випускних класів

Вінничанин Арістарх Аркей 4 січня опублікував петицію до міськради з пропозицією змінити онлайн навчання школярів 9,11 класів на формат відеоконференції.

«В умовах правового режиму воєнного стану заклади освіти проводять навчання різними доступними безпечними методами. З мережі закладів освіти міста Вінниці не менше 20 проводять навчання початкових класів в стінах закладів освіти. Решта учнів навчаються на веб-порталах через відео конференцію. В останні часи в зв’язку з відключенням світла, відсутністю Інтернету, повітряними тривогами заняття не відбуваються, матеріал педагогічними працівниками віддається на самовивчення, одразу формується ним тестове завдання і відбувається оцінювання. Крім того педагогічні працівники застосовують практику попереднього оцінювання шляхом виставлення в системі «Моя школа» оцінки зі значенням «1». Тобто, не навчивши нічому але оцінивши на «1». Таким самим методом можна оцінити і роботу педагогічного працівника шляхом виплати заробітної плати за урок в розмірі 1 гривні. Така практика застосовується зокрема в багатьох ліцеях», - зазначає автор петиції.

Такими чином, на його думку, не забезпечується якість освіти, порушується академічна доброчесність та п. 1 ст. 3 ЗУ Про освіту, п. 2 ст.6, п.1 ст.7, ст.15, ст.16, ст.17 ЗУ «Про повну загальну середню освіту».

«Прошу департамент освіти вжити заходів щодо навчання учнів випускних класів в закладах освіти, а не дистанційно на веб-платформах», - зазначив він, пропонуючи викладати матеріал у форматі відеоконференції.