Через петицію вінничанка намагається створення додаткового автобусного маршруту з Тяжилова на Старе місто

Новини Вінниці / Через петицію вінничанка намагається створення додаткового автобусного маршруту з Тяжилова на Старе місто

Вінничанка Єлизавета Чикалюк 11 травня опублікувала петицію до міської ради з пропозицією «зв’язати» маршрутом муніципального транспорту мікрорайони Тяжилів та Старе місто, а саме педколедж.

У петиції жінка навела декілька доводів. Вона зазначила, що «мешканці м-ну Тяжилів та Військове містечка не мають муніципального транспортного сполучення з м-ном «Старе місто», тому «наразі більше 40 000 мешканцям цих мікрорайонів доводиться долати маршрут Тяжилів / Військове містечко - Старе місто (Педколедж) двома або трьома приватними маршрутками, які рухаються як їм заманеться».

Сполучення є затребуваним, адже батькам з маленькими дітьми треба до «Центру матері та дитини», всім віковим категоріям – у лікарню №3, де знаходяться більшість вузькопрофільних лікарів, а крім того, на роботу на Старе місто чи студентам на навчання до коледжу. А у годину пік майже доїхати неможливо.

Далі. Мешканців масиву «Дружній» (м-н Тяжилів), які були приєднані до Вінниці ще у 2006 так і не забезпечили жодним муніципальним транспортом.

«Пропозиція щодо вирішення.
Впровадити новий муніципальний маршрут з Тяжилова (зуп. вул.Північна) на Старе місто (зуп. Педколедж) шляхом залучення автобусу середньої пасажиромісткості.

Це дозволить вирішити одразу кілька проблем:
1. Забезпечити більше 40 000 мешканців (м-нів Тяжилів, Військове містечко та Старе місто) транспортним сполученням, яке їм необхідне.
2. Мешканцям масиву «Дружній» мати доступ до муніципального транспорту та вільно користуватись своїми правами.
3. Збільшити пасажиропотік саме на муніципальний транспорт, отже збільшити його рентабельність», - підвела підсумки вінничанка.

 

Олеся Рудницька

20 травня, 2023