Через петицію у Вінниці пропонують заборонити російськомовні пісні

Новини Вінниці / Через петицію у Вінниці пропонують заборонити російськомовні пісні

Вінничанка Олена Фільченко 26 вересня опублікувала петицію до міськради з пропозицією ввести «заборону виконання російськомовних пісень у публічних місцях Вінниці»

«Прошу заборонити відтворення російськомовних пісень у публічних місцях Вінниці, так, як це зробили у Києві, Хмельницькому та інших містах.

Попри півтора роки важкої кровопролитної війни, яку веде проти нас росія, попри довгі місяці жаху і терору, який ми зазнаємо від росіян, попри це в громадських місцях ще й досі доводиться чути російськомовні пісні, в тому числі у виконанні вуличних музикантів. Це є неприпустимим і ображає почуття багатьох українців, які і так постраждали від російської окупаційної так званої «культури», - зазначила авторка петиції.

Також слід додати, що часто у місті ввечері підлітки полюбляють слухати російськомовний реп, збираючись чималими компаніями.  

Нагадаємо, 13 липня, під час пленарного засідання сесії Київміськради, рішення підтримав 71 депутат. Під заборону потрапили не лише російськомовна музика, мораторій забороняє публічне висвітлення та демонстрацію російськомовного продукту.

Отже, під заборону потрапили: книжки, художні альбоми, аудіовізуальні твори, музичні звукозаписи, вироби художніх промислів, театральні та циркові вистави, концерти та культурно-освітні послуги.

Олег Верлан

27 вересня, 2023