Через ожеледицю та травмування у Вінниці до лікарів звернулись 62 людини

Новини Вінниці / Через ожеледицю та травмування у Вінниці до лікарів звернулись 62 людини

Дощ з ожеледицею на Вінниччині спричинив падіння пішоходів. Аншлаг звернень фіксують у Вінницькій міській лікарні швидкої медичної допомоги. До закладу пацієнти сьогодні, 8 грудня, звертались із забоями, розтягненнями, вивихами, переломами.

«Сьогодні у нас значно більше пацієнтів ніж зазвичай. З восьмої години ранку і до обіду до нас звернулися за медичною допомогою 62 пацієнти. Сім з яких ми госпіталізували», - відзначив медичний директор міської клінічної лікарні ШМД Богдан Трохименко.

У департаменті охорони здоровя та курортів Вінницької ОДА закликають усіх мешканців регіону бути обережними та нагадують, якщо на вулиці суцільний лід, ходити краще неспішно, дрібними кроками, коліна трохи зігнути, наступати на всю підошву.

«Шукайте ділянки без льоду, на яких можна перепочити та вільно пройти декілька кроків. Якщо стає зрозумілим, що падіння все ж почалося, краще встигнути присісти. Так можна відновити рівновагу або ж зменшити можливі наслідки падіння.

Не тримайте руки в кишенях – це збільшує можливість не тільки падіння, але і більш важких травм, особливо переломів, тому краще одягніть теплі рукавиці.

Якщо ви впали і через деякий час відчули біль в голові, нудоту, біль в суглобах, утворилися пухлини – терміново зверніться до лікаря, інакше можуть виникнути ускладнення з поганими наслідками», - зазначають у департаменті.

Олеся Рудницька

8 грудня, 2021