Через незаконний видобуток граніту та збитки у 140 млн грн директору підприємства на Вінниччині оголосили про підозру

Новини Вінниці / Через незаконний видобуток граніту та збитки у 140 млн грн директору підприємства на Вінниччині оголосили про підозру

За процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури Вінницької обласної прокуратури повідомлено про підозру директору ТОВ за фактом незаконного видобування надр, вчиненого шляхом вибуху (ч. 4 ст. 240 КК України).

Як повідомляють у пресслужбі Вінницької обласної прокуратури, слідством установлено, що директор товариства, достовірно знаючи про зупинення спеціального дозволу на користування надрами, в 2019 році уклав договір зі спеціалізованою організацією про проведення вибухових робіт у гранітному кар’єрі в Гайсинському районі та надалі допустив їх проведення.

Унаслідок незаконних дій підприємством незаконно видобуто 47 тис. м3 корисних копалин загальнодержавного значення, чим завдано збитків на суму 139,8 млн грн.

Санкцією статті передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Слідчим управлінням ГУНП у Вінницькій області, оперативний супровід – Управління СБУ у Вінницькій області.

Наприкінці 2022-го через аукціон ТОВ придбало спецдозвіл на видобування граніту у родовищі. Вартість була вищою за початкову на один крок і склала трохи більше пів мільйона гривень.

Макс Мельник

3 лютого, 2023