Через недобросовісних вінничан за зміну на Вінницяоблводоканалі з очисних споруд вручну вибирають до 2 тонн сміття

Новини Вінниці / Через недобросовісних вінничан за зміну на Вінницяоблводоканалі з очисних споруд вручну вибирають до 2 тонн сміття

У Вінницяоблводоканалі скаржаться на недобросовісних вінничан, які забивають каналізації своїх будинків сміттям, яке звідти потрапляє до очисних споруд. Лінуючись відносити відходи до сміттєвих баків, які здебільшого знаходяться у дворах багатоповерхівок, дозволяють собі викидають їх в унітази.

У "Вінницяоблводоканалі" скаржаться на недобросовісних вінничан, які забивають каналізації своїх будинків сміттям, яке звідти потрапляє до очисних споруд. Лінуючись відносити відходи до сміттєвих баків, які здебільшого знаходяться у дворах багатоповерхівок, містяни дозволяють собі викидають їх в унітази.

«За  зміну, у середньому,  працівники очисних споруд у Сабарові  вручну вибирають до 2 тонн сміття. За цей же період на очисні споруди надходить у середньому  81 тис. куб. м стічних вод», - уточнили на підприємстві.

Влітку містяни викидають багато кісточок від вишні, черешні, кавунів. Вони руйнують решітки, які повинні затримувати великогабаритні відходи.

«Часто жителі Вінниці використовують унітаз як смітник. Ганчір’я, памперси, засоби особистої гігієни, зіпсовані овочі та фрукти, пакети, навіть рештки мертвої птиці потрапляють до каналізації», - зазначили у прес-службі КП «Вінницяоблводоканал».

Ситуація загострюється під час злив, на які приміром був щедрий цього річ липень. Так, був випадок, коли з 6-ої вечора до 6-ої ранку разом із водою до очисних споруд каналізації надійшло 1,1 тонн сміття - картонні коробки, ганчірки, уламки дерева, зіпсовані овочі та фрукти.

«На жаль, під час великих злив люди самовільно знімають каналізаційні люки; таким чином до системи потрапляє не лише бруд з вулиці, а ще й коробки, залишки шин, пакети, метал, дерево тощо. Непоодинокі випадки скидання у каналізаційні колектори будівельного сміття: плитки, пластику, щебня, навіть зливають бетон. Ще одна проблема – нелегальні асенізатори, котрі самовільно скидають нечистоти з вигрібних ям до каналізаційної системи, що категорично заборонено», - уточнили у прес-службі водоканалу.