Через хабар «для судді» від наркоторгівця у Вінниці судитимуть місцевого адвоката

Новини Вінниці / Через хабар «для судді» від наркоторгівця у Вінниці судитимуть місцевого адвоката

До Вінницького міськсуду передано справу 44-річного адвоката. Його обвинувачують у тому, що підбурював до передачі хабара судді саме цього суду, а коли у березні цього року отримав гроші, то залишив собі. Якщо захисника визнають винним, то можуть ув’язнити на тривалий термін.

До Вінницького міськсуду передано справу 44-річного адвоката. Його обвинувачують у тому, що підбурював до передачі хабара судді саме цього суду, а коли у березні цього року отримав гроші, то залишив собі. Якщо захисника визнають винним, то можуть ув’язнити на тривалий термін.

Як зазначають у пресслужбі Вінницької обласної прокуратури, кримінальне провадження проводилося за ч. 4 ст. 27 ч. 3 ст. 369 (підбурювання до надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище), ч. 1 ст. 190 (заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою (шахрайство)), ч. 2 ст. 190 (шахрайство, вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому) КК України.

Нагадаємо, що нині обвинувачений був захисником людини, яку підозрювали у збуті наркотиків. Інколи таких саджають, інколи ні… На розсуд, звісно, суду. Адвокат працював за контрактом, тобто отримував під підзахисного гроші за свою роботу. Які гроші? Як домовилися.

Нині у прокуратурі вказують, що досудовим розслідуванням установлено, що адвокат, аби заволодіти чужими коштами, повідомив підзахисному завідомо неправдиву інформацію про необхідність передачі судді Вінницького міського суду 15 000 доларів. Нібито це і була «платня» за призначення покарання, не пов'язаного з позбавленням волі. Тобто мав би отримати умовний термін покарання.

Після передачі коштів адвоката затримали, а слідство зазначило, що чималою сумою той не мав намір ділитися із суддею. Силовики завітали до кабінету адвоката та вилучили долари. Можливо, він не вспів віддати більшу частину, але про це вже складно дізнатися…

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованого злочину у судовому порядку, адвокатові загрожує покарання у виді  позбавлення волі на строк від 4 до 8 років з конфіскацією майна або без такої.

Лише додамо, що у березні в операції по затриманню адвоката брали участь представники кількох відомств - слідчі ТУ ДБР, розташованого у місті Хмельницькому, прокурори Вінницької обласної прокуратури, співробітники департаменту внутрішньої безпеки МВС України.

Підкреслимо, адвокат гарантував збувачеві наркотиків умовний термін за умови оплати суддівського рішення. Кошти вилучили. Адвоката звинувачують по двом статтям. Його справу передали у той суд, куди він казав, що збирається нести гроші. У програші всі сторони, які так чи інакше пов’язані з «історією».   

Новини Вінниці / Через хабар «для судді» від наркоторгівця у Вінниці судитимуть місцевого адвоката Новини Вінниці / Через хабар «для судді» від наркоторгівця у Вінниці судитимуть місцевого адвоката Новини Вінниці / Через хабар «для судді» від наркоторгівця у Вінниці судитимуть місцевого адвоката Новини Вінниці / Через хабар «для судді» від наркоторгівця у Вінниці судитимуть місцевого адвоката Новини Вінниці / Через хабар «для судді» від наркоторгівця у Вінниці судитимуть місцевого адвоката Новини Вінниці / Через хабар «для судді» від наркоторгівця у Вінниці судитимуть місцевого адвоката
Макс Мельник

12 серпня, 2021