Через карантин зміняться нарахування субсидії для вінничан

Новини Вінниці / Через карантин зміняться нарахування субсидії для вінничан

Відповідно до Постанови, яку затвердив Кабінет міністрів України 25 березня 2020 року, всі вінничани, котрі отримують субсидію, отримають її з збільшенням нормативів на 50%., тобто на сьогоднішній день державну допомогу отримує 35 907 домоволодінь. Автоматично призначатимуться житлові субсидії тим вінничанам, які отримували її в опалювальному періоді 2019-2020 року.  Також, субсидія і надалі не призначатиметься за наявної заборгованості більшої за 340 грн. 

Відповідно до Постанови, яку затвердив Кабмін 25 березня 2020 року, всі вінничани, котрі отримують субсидію, отримають її зі збільшенням нормативів на 50%. На сьогоднішній день державну допомогу отримує 35 907 домоволодінь. Автоматично призначатимуться житлові субсидії тим вінничанам, які отримували її в опалювальному періоді 2019-2020 року. Також субсидія і надалі не призначатиметься за наявної заборгованості більшої за 340 грн. 

Як зазначає директорка департаменту соціальної політики Вінницької міськради Валентина Войткова:

«Постановою КМУ від 25.03.2020 р. N247 передбачені нововведення, які підвищують захищеність отримувачів субсидій. Призначається субсидія громадянам, які звільнені з роботи в період карантину. Але, слід звернути увагу, що це стосується лише звільнених громадян за ініціативи роботодавця і зареєстрованих у службі зайнятості, як безробітні. На період карантину буде проведений перерахунок житлових субсидій з урахуванням збільшених на 50% соціальних нормативів, у межах яких надається субсидія на оплату житлово- комунальних послуг. Це збільшення стосуватиметься таких послуг, як централізоване водопостачання та водовідведення, постачання гарячої води, газопостачання та електропостачання». 

У департаменті соціальної політики відзначають, що збільшення нормативів для громадян, які мають пільги на житловокомунальні послуги Постановою не передбачено, а лише для тих, хто отримував субсидію.

Відповіді на питання щодо перерахунку субсидії можна отримати за тел: 50-83-88; 50-86-70.

Ірина Заіковата

3 квітня, 2020