Через два місяці Україна представить власний «мирний план» з Росією

Новини Вінниці / Через два місяці Україна представить власний «мирний план» з Росією

До 24 лютого 2023 року або близько до цієї дати команда президента України Володимира Зеленського планує представити мирний план. Це має бути українська «формула миру».

Як пише видання The Wall Street Journal  (WSJ) за словами європейських і українських дипломатів, команда Зеленського наразі наповнює мирний план конкретним змістом. Свої ідеї вона має намір представити на першу річницю російського вторгнення 24 лютого або близько до цієї дати.

При цьому, пише видання, офіційні представники США, України та НАТО заявили, що позиція України на будь-яких можливих переговорах, на яких вона, ймовірно, вимагатиме значних поступок від Москви, буде залежати від її позиції на полі бою, а тому Київ хоче підготуватися до можливих мирних переговорів, здобувши військові перемоги.

Нагадаємо, під час перебування у Вашингтоні, Володимир Зеленський обговорив з президентом США Джо Байденом українську «формулу» миру. Американський лідер підтримав ідею провести саміт миру.

«Відновлення міжнародного правопорядку – наше спільне завдання. Нам потрібен мир. Україна вже дала відповідні пропозиції, і щойно я обговорював їх із президентом Байденом – нашу формулу миру. Десять пунктів, які можна й треба реалізувати заради нашої спільної безпеки, гарантованої на десятиліття вперед", - сказав Зеленський у зверненні до Конгресу США.

За словами очільника України, він радий відзначити, що «президент Байден підтримав цю нашу ініціативу».