Через дощ та ожеледицю у Вінниці дороги і тротуари перетворились у «скло». Синоптики прогнозують «ковзанку» ще кілька діб

Новини Вінниці / Через дощ та ожеледицю у Вінниці дороги і тротуари перетворились у «скло». Синоптики прогнозують «ковзанку» ще кілька діб

Найближчі дні вінничани мають звикати до «ковзанки» на дорогах та тротуарах. Невеличкий дощик, мороз вночі та близька до нульової відмітки температура вдень гарантує ожеледицю.

Як пояснив NaПарижі керівник Вінницького обласного центру з метеорології Юрій Власов, така погода очікується протягом наступних кількох діб. Зміни відбудуться лише вдень 10 грудня, коли значно до (+5) потеплішає. Далі – вночі – знову буде мороз… З 13 грудня «плюсову» температуру прогнозують цілодобово.  

Отже, поки вінничанам не радять без нагальної потреби виходити на вулицю, а особливо їхати автотранспортом за межами міста, де фізично складно все засипати піском.

До речі, перші «показові» ожеледичні аварії сталися у Вінниці вранці на Хмельницькому шосе. Чому показові? Вони потрапили на камери відеонагляду Ситуаційного центру. На одній магістралі, але у різних «куточках» - біля ВНТУ та перехрестя з вул. Писарєва – автівки занесло, що створило затори.  

Олег Верлан

8 грудня, 2021