Через борги вінничани можуть залишися без тепла і гарячої води

Новини Вінниці / Через борги вінничани можуть залишися без тепла і гарячої води

У Вінниці рівень розрахунків населення за послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання, спожиті в минулому місяці становить лише 29%. Про це повідомили в КП «Вінницяміськтеплоенерго» і водночас нагадали , що вінничани зобов’язані сплачувати не пізніше 20 числа щомісяця.

У Вінниці рівень розрахунків населення за послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання, спожиті в минулому місяці, становить лише 29%. Про це повідомили в КП «Вінницяміськтеплоенерго» і водночас нагадали, що вінничани зобов’язані сплачувати не пізніше 20 числа щомісяця.

«Крім цього, є споживачі, які ігнорують платіжки роками. Це призводить до накопичення загального боргу споживачів за послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання. А від рівня розрахунку споживачів за послуги залежить рівень розрахунку підприємства з НАК «Нафтогаз України» за спожитий природний газ, який зараз на критичному рівні – 86%. 1 відсоток – це близько 25 мільйонів гривень.

Якщо до 1 квітня КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» не збільшить рівень розрахунку з НАК «Нафтогаз України»,  мова може йти про відсутність номінацій на природний газ для виробництва теплової енергії і як наслідок – місто може залишитися без послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання», - зазначили у прес-службі комунального підприємства.

Катерина Горбатюк

19 березня, 2019