Через атаку дронів загорілась нафтобаза на Рівненщині: це чергова атака на місто Дубно

Новини Вінниці / Через атаку дронів загорілась нафтобаза на Рівненщині: це чергова атака на місто Дубно

Вночі 10 серпня росіяни дронами-камікадзе атакували Рівненську область. Голова ОВА Віталій Коваль опублікував відео, в якому поруч з пожежею розповів про знищення ворогом нафтобазу у місті Дубно.

Слід зазначити, що Дубно були мішенню і попередніх атак росіян, разом зі Старокостянтиновом, хоча військові про це не казали.   

«Вночі Рівненщина зазнала масованої атаки безпілотниками. На жаль, зруйновано нафтобазу на Дубенщині. Жертв – немає. На місці події працюють 45 рятувальників, 14 одиниць техніки. Задіяний пожежний потяг», - заявив Коваль.

За його словами, на місці ворожого удару працюють усі відповідні слідчі комісії на чолі із керівниками силових структур області.

Глава Рівненської ОВА також наголосив, що хімічне та радіаційне тло на місці удару залишається в нормі. Евакуація населення не застосовуватиметься.

Ранком командування Повітряних Сил ЗСУ  повідомило, що ворог завдав удару іранськими безпілотниками із північно-східного напрямку з району Курська. Атака тривала з 23.00 по 4.00. Усього російські окупанти застосували 10 ударних БпЛА «Shahed-136/131».

«Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил у взаємодії з підрозділами інших складових Сил оборони знищено 7 ворожих безпілотників. Застосовано зенітні керовані ракети та стрілецьку зброю підрозділів безпосереднього прикриття», - зазначили військові.

Олег Верлан

10 серпня, 2023