Через артобстріл загинули чотири нацгвардійці з Калинівського полку

Новини Вінниці / Через артобстріл загинули чотири нацгвардійці з Калинівського полку

У результаті артилерійського обстрілу загинули чотири калинівських нацгвардійці. Смертю Героїв полягли вірні захисники України – старший лейтенант Михайло Богачук, лейтенант Вадим Варава, старший солдат Іван Федоренко та солдат Дмитро Лещенко.

Про це повідомляє Калинівська міська рада.

«Схиляємо голови у скорботі та вічно пам’ятатимемо про подвиг наших захисників. Ніколи не забудемо, ніколи не пробачимо сліз наших вбитих горем матерів, осиротілих дітей, овдовілих дружин. Спочивайте з миром, мужні Герої!», – йдеться у повідомленні міськради.

Двоє із загиблих – Іван Федоренко та Дмитро Лещенко – жителі Калинівської громади, ще один – сусідньої Іванівської.

Іван Федоренко народився 8 лютого 1992 року у Корделівці. Після закінчення школи навчався у Козятинському міжрегіональному вищому професійному училищі залізничного транспорту.

https://www.news.vn.ua/wp-content/uploads/2022/06/1.jpg

У 2014 році проходив військову службу за призовом по мобілізації. Вдруге на захист України Герой пішов відразу ж після повномасштабного вторгнення росії в Україну.
У загиблого Героя залишилися мати та молодша сестра.

Дмитро Лещенко народився 7 серпня 1991 року у Калинівці. Після закінчення школи навчався у Козятинському міжрегіональному вищому професійному училищі залізничного транспорту в одній групі з Іваном Федоренком. Після одруження проживав у Мончинцях.
У загиблого залишилися батьки, п’ятирічний син та  дружина.

https://www.news.vn.ua/wp-content/uploads/2022/06/2.jpg
Старший лейтенант Михайло Богачук народився 16 листопада 1994 року у селі Іванів Калинівського району. Після закінчення школи навчався у Національній академії Національної гвардії України, має дев’ятирічний стаж військової служби.
У Героя залишилися батьки та сестра.

https://www.news.vn.ua/wp-content/uploads/2022/06/3.jpg

Лейтенант Вадим Варава народився 24 листопада 1987 року у Дрездені в Німеччині. Після закінчення школи навчався в Національній академії сухопутних військ імені П.Сагайдачного. Чотирнадцять років вірно служив Україні.

https://www.news.vn.ua/wp-content/uploads/2022/06/4.jpg

Про місце і час поховання буде повідомлено додатково.