Через 7 років. У Вінниці винесли вирок колишньому поліцейському, який на «зебрі» збив дівчину

Новини Вінниці / Через 7 років. У Вінниці винесли вирок колишньому поліцейському, який на «зебрі» збив дівчину

У Вінниці суд визнав колишнього поліцейського винним у порушенні правил дорожнього руху, що спричинило тяжкі насідки. Чоловіка засуджено до 5 років позбавлення волі.

Як повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури, трагічні події відбулись вночі у серпні 2015 року. Керуючи у стані алкогольного сп’яніння автомобілем, правоохоронець перевищив максимальну швидкість руху в населеному пункті. Хоча він мав технічну можливість запобігти ДТП, на нерегульованому пішохідному переході збив 19-річну дівчину, яка перетинала проїжджу частину дороги.

«Вінницький міський суд підтримав обґрунтовану доводами позицію прокурора обласної прокуратури та визнав винуватим експоліцейського у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспортного засобу особою, яка керує транспортним засобом, що заподіяло потерпілому тяжкі тілесні ушкодження)», - йдеться у повідомленні.

Унаслідок дорожньо-транспортної пригоди дівчина отримала саме тяжкі тілесні ушкодження.

Чоловіка засуджено до покарання у виді 5 років позбавлення волі із позбавленням права керування транспортними засобами на 3 роки та взято під варту в залі суду. Окрім призначеного основного та додаткового покарання на засудженого судом покладено обов’язок виплатити потерпілій 200 тис. грн. моральної шкоди.

Рішення суду законної сили на даний час не набрало.

Макс Мельник

29 листопада, 2022