Через 6 місяців у Вінниці до суду передали справу хабара начальника «дозвільного» управління ОДА

Новини Вінниці / Через 6 місяців у Вінниці до суду передали справу хабара начальника «дозвільного» управління ОДА

Слідчі–детективи слідчого управління ГУНП у Вінницькій області направили до суду матеріали кримінального провадження відносно начальника одного з управлінь Вінницької ОДА, який отримав неправомірну вигоду від представника приватного підприємства за сприяння в отриманні дозволу на викиди шкідливих речовин у повітря.

Слідчі–детективи слідчого управління ГУНП у Вінницькій області направили до суду матеріали кримінального провадження відносно начальника одного з управлінь Вінницької ОДА, який  отримав неправомірну вигоду від представника приватного підприємства за сприяння в отриманні дозволу на викиди шкідливих речовин у повітря.

У відділі комунікації обласного главку поліції зазначають, що під час досудового розслідування встановлено, що чиновник отримав неправомірну вигоду в службовому кабінеті.

Дії посадовця слідчі кваліфікували за  ч. 2 ст. 369-2 КК України (зловживання впливом). Матеріали розслідування 18 червня з обвинувальним актом направлено до суду. Підозрюваному загрожує до 5 років позбавлення волі.

Слід вказати, що розслідування тривало півроку. Раніше NaПарижі писав, що у Вінниці 24 грудня 2020 року після отримання 2 тисяч доларів співробітниками УСБУ у Вінницькій області, ТУ ДБР у Хмельницькому та Вінницької обласної прокуратури затримано начальника управління дозвільної діяльності та оцінки впливу на довкілля департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Вінницької облдержадміністрації.  

Шість місяців тому, отримавши гроші, чиновник зачинив дверь за гостем та надійно сховав банкноти. Потім до нього завітали силовики та почали шукати.. Усі купюрі були міченими.

Макс Мельник

18 червня, 2021